Drie tips voor motivatie

Hoe kunnen de Yoga Sutra’s je helpen?

De yoga sutra’s van Patanjali: meer dan 2000 jaar geleden werd yoga verder ontwikkeld en beïnvloed door Patanjali, wijsgeer en filosoof. Moderne yoga haalt nog steeds inspiratie uit deze geschriften, vertaald naar onze tijd. In deze blog delen we tips om gemotiveerd te blijven voor je yoga practice door middel van de Yamas en Niyamas.

Tula Yoga Ede - namaste

 

1. Saucha: Houd lichaam en geest gezond!

Hoe zou het zijn om je lichaam als tempel te zien en te behandelen? Iedere yogales is een stap naar een gezonder, flexibeler en meer ontspannen lichaam. Maar ook mentaal vinden we het belangrijk om helder te blijven en dat doen we onder andere door meditatie, mindfulness en creëren van meer lichaamsbewustzijn. Zie je yogales als een dagelijks ritueel om mentale en lichamelijke helderheid te vinden en te behouden en een dagelijkse practice is niet meer zo uitdagend.

 

2. Svadhyaya: Zelfonderzoek.

Yoga is in wezen een diep zelfonderzoek naar de interactie van lichaam en geest, met de de ademhaling als verbindende factor. Welke vorm of stijl van yoga je ook doet, deze elementen vormen de basis. Kun je nieuwsgierig zijn naar ieder moment? Ben je bewust hoe je lichaam voelt als je beweegt, hoe de volgende ademhaling zal zijn en hoe jouw mindset je helpt of juist tegenhoudt? Soms denken we dat we ons een bepaalde manier moeten voelen of denken voordat we yoga kunnen beoefenen. Keer dat eens om: stap op je mat ongeacht hoe je je voelt of denkt, ga van daaruit je practice doen en merk het verschil.

 

3. Ahimsa: Wees aardig voor jezelf.

Uit tip nummer 2 volgt nummer 3: Ahimsa betekent geweldloosheid, en dat naar jezelf.
Hoe vaak hoor je het een docent niet zeggen: ‘als je pijn voelt, kom uit de houding’. Als we lang yoga willen blijven beoefenen dan is het belangrijk om onze grenzen te (leren) kennen. En dat leren we op de mat! Yoga kan intens zijn en daarom is het belangrijk om zachtheid te brengen in je practice als dat nodig is. Je kunt altijd even stoppen of je uitvoering aanpassen. Het belangrijkste is om aanwezig te blijven en te blijven oefenen. Door op de juiste momenten uitdaging te zoeken en op het juiste moment iets terug te gaan. Zo wordt iedere les echt jouw practice!

En dat is het belangrijkste: keep on practicing. Yoga is een reis met vele mooie ontdekkingen, uitdagingen, avonturen en inzichten. Wij begeleiden je graag in je reis!

» Wil je meer weten over de Yamas en Niyamas, lees dan hier het leuke Blog geschreven door Cora: Tips voor Yamas en Niyamas die wél werken.

Door: Eva de Hoijer

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!