Ontmoet yogadocent Anne Linnebank

Ontmoet Tula docent Anne Linnebank. Anne geeft meerdere yogalessen per week in beide Tula Amsterdam studio’s. Je kunt genieten van haar Yin yoga en meditatie lessen. Daarnaast geeft ze ook regelmatig Yoga Nidra

We stellen Anne hieronder een paar vragen, zodat je haar iets beter leert kennen. Leuk voor de volgende keer als je een les bij haar volgt.

Anne Linnebank yogadocent bij Tula

1. Wie ben je en waar kom je oorspronkelijk vandaan?

Ik ben Anne Linnebank, als jongste van zes kinderen geboren in Brussel. Ik heb daar gewoond tot mijn 16e en België voelt nog steeds als mijn tweede thuis. Inmiddels woon ik heerlijk in Amsterdam West.

2. Wanneer en waarom ben je ooit met yoga begonnen?

Ik ben ruim tien jaar geleden begonnen met yoga, rond de tijd dat ik een burn-out kreeg. Yoga haalde mij uit mijn hoofd en bracht me terug naar mijn lichaam. Dat was zo’n verademing! Ik werd in die tijd echt gek van al mijn gepieker.

3. Wat is je grootste leermoment door yoga geweest?

Yoga leerde me vriendelijker te zijn voor mezelf en ik leerde dat ik beter naar mijn lichaam kon luisteren dan naar mijn geest. Mijn hoofd kon me van alles wijs maken.

4. Waarom ben je gaan lesgeven?

Ik was oorspronkelijk helemaal niet van plan om na mijn yoga teacher training les te gaan geven. Ik wilde puur mijn eigen practice verdiepen. Maar ik vond het toen zó leuk dat ik het toch ben gaan doen.
Rond die tijd stond ik op een kruispunt in mijn leven: doorgaan op het commerciële pad of een nieuwe weg inslaan. Het is gelukkig de nieuwe weg geworden.

5. Kun je een anekdote delen die je is bijgebleven waardoor je lesgeven zo leuk vindt?

Het moment dat een grote indruk op me heeft gemaakt was dat ik op een bepaald moment een luidruchtige Amsterdamse schilder in mijn les kreeg. Ze hadden hem aangeraden naar mijn les te komen. Hij kwam binnen met een stevige dosis argwaan, maar na de les kwam hij naar me toe en was helemaal ontdaan en zei tegen me: “Ze hebben mij nog nooit gevraagd wat ik in mijn lichaam voel!” Er was een volledig nieuwe wereld voor hem open gegaan. Van deze luidruchtige schilder kreeg ik na afloop ik een enorme hug, de tranen stonden hem letterlijk in z’n ogen.

“Ze hebben mij nog nooit gevraagd wat ik in mijn lichaam voel!”

 

6. Wie zijn je inspiratiebronnen?

Allereerst, mijn deelnemers. Ik leer zoveel van ze.
Verder vind ik Johan Noorloos enorm inspirerend. Zijn durf om iedere keer zijn zwakte te tonen maakt hem zó sterk.

7. Hoe integreer je yoga in je dagelijks leven?

Ik sta op, mediteer een minuut of twintig en doe vervolgens 6 – 10 zonnegroeten, wat balansoefeningen en een paar buikspieroefeningen. Zo start mijn dag rustig en in balans. Yoga heeft mij geleerd dat kleine stapjes je ook op je bestemming brengen en dat je alleen naar je eigen voortgang moet kijken. Die mindset draag ik altijd bij me.

8. Wat doe je naast yogales geven?

Ik geef ook mindfulness trainingen en spreek meditaties in.

9. Wat is je favoriete yoga quote en waarom?

Ik weet niet of het specifiek een yoga quote is maar dit is wel een levensmotto voor mij: de kracht van kleine stapjes

10. Geef je binnenkort nog een workshop of training?

Jazeker! Op zondag 21 november geef ik een workshops Stress management bij Tula. Deze kunnen alle Tula abonnees gratis volgen. Verder start op 16 januari 2022 de Mindfulness training bij Tula. Bekijk nu de promo van deze training:

En meer informatie over de training vind je hier. 

 

Ontdek de yogalessen van Anne bij Tula Westerpark of bij Tula Bos en Lommer. 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!