Voor het eerst?

Welke yogales moet ik kiezen?

Yoga kent veel varianten en voor iedereen is er wel een geschikte stijl. Ook in TULA bieden we diverse yogastijlen.
Om jouw ideale stijl(en) te vinden hebben we een pagina gemaakt met uitleg over de verschillende yogastijlen. Verder vind je hieronder een poster die in je keuze kan helpen.
We raden nieuwe yogi’s altijd aan om meerdere stijlen en docenten uit te proberen. Yoga is zeer persoonlijk, dus een goede klik met de docent en stijl vinden we belangrijk.

Introductiekaart of ‘beginnen met yoga’ workshop?
Om het beginnen met yoga zo aangenaam mogelijk te maken hebben we verschillende opties waarmee je goed van start kunt gaan:

○     Introductie kaart – volg een aantal proeflessen naar keuze
○     De ‘beginnen met yoga’ workshop –  2 uur durende workshop
○     Membership – voor de regelmatige yogi

Lees meer over deze drie keuzes op onze introductie pagina » link

Overige Rittenkaarten en memberships
Na je introductie kun je doorgaan met het reguliere membership of met een rittenkaart. Er zijn meerdere mogelijkheden om een rittenkaart of membership aan te schaffen:
1)   Bekijk de verschillende opties op de pagina ‘tarieven’ (onder het kopje info) en kies je stad. Hier vind je ook informatie over de loopduur en waarvoor je de specifieke rittenkaarten kunt gebruiken. Je kunt deze direct aanschaffen en via Ideal of credit card betalen.
2)   Ga naar de pagina met het rooster van de locatie die je wilt bezoeken. Kies hier een les die je graag wilt bijwonen en druk op ‘book’. Je kunt hier een rittenkaart uitkiezen en afrekenen met Ideal of credit card. Mocht je nog geen profiel hebben in ons reserveringssysteem dan wordt er eerst gevraagd om deze aan te maken. Hier komt uiteindelijk je rittenkaart of membership op te staan.
3)   Kom naar de studio en laat je informeren door de gastvrouw – je kunt alleen met pin betalen.
4)   Kies je voor een membership? Bezoek dan de pagina ‘Word abonnee’ (onder het kopje tarieven van de desbetreffende stad). Hier vul je jouw gegevens in en dan activeren wij jouw membership, binnen twee werkdagen.

Keuzehulp
Onderstaande poster kan behulpzaam zijn bij het kiezen van de juiste yogales.
De soorten yogastijlen staan in een gekleurde cirkel beschreven van links ‘rustige yogastijlen’ naar rechts ‘pittige yogastijlen.’

Iedereen kan starten met een Vinyasa slow flow les waarbij je rustig door een flow beweegt. Als je op zoek bent naar meer beweging, dan kun je kiezen voor een Vinyasa Flow. Beginners kunnen ook gerust meedoen aan Yin Yoga, Restorative Yoga of Yoga Nidra. Dit zijn de rustigere en meer meditatieve vormen van yoga. Ben je op zoek naar fysieke uitdaging, dan kies je voor een Vinyasa Flow of een Ashtanga Yoga les.

Welke yogales kies jij?

Met de volgende informatie hopen we je een antwoord te geven op alle veelvoorkomende vragen. Als je toch nog andere vragen hebt, voel je vrij om ons te bellen of te mailen. We helpen je graag verder. Lees voor alle duidelijkheid ook onze algemene voorwaarden.

Hoe werkt het reserveren en annuleren?

Reserveer je matje online! Wij reserveren jouw matje echt, dus mocht je toch niet kunnen, geef dit op tijd aan (uiterlijk 4 uur van tevoren). Dan kunnen wij jouw matje nog aan iemand anders beloven.

Als je binnen 4 uur voor aanvang annuleert of niet komt opdagen is dat een ‘Late Cancel’. De desbetreffende les wordt dan afgeboekt van je rittenkaart. Lees meer in onze Algemene Voorwaarden.

Zorg ervoor dat je in ieder geval 10 minuten van tevoren binnen bent, zodat we op tijd met de les kunnen starten.

Hoe werkt de wachtlijst?

Wanneer een les vol zit kun je je opgeven voor de wachtlijst. Let op: wanneer je op de wachtlijst staat gaan we ervan uit dat je beschikbaar bent voor de les. Mocht er een matje vrijkomen, dan ontvang je automatisch een e-mail ter bevestiging en is jouw reservering definitief. Kom je niet opdagen, dan is dat een ‘Late Cancel’ en de desbetreffende les wordt afgeboekt van je rittenkaart. Zorg er wel voor dat je in je MindBody account onder ‘profile’ je notificaties hebt aanstaan, zodat we je kunnen bereiken.

Yogamatten

We hebben yogamatten beschikbaar in TULA, maar wegens corona dien je voorlopig je eigen yogamat mee te nemen naar de studio. Je kunt eventueel ook een yogamatje (tegen een meerprijs) in bruikleen nemen.

Welke kleding moet ik dragen?

Draag lichte kleding waar je je gemakkelijk in kunt bewegen tijdens actieve lessen. Volg je een ontspannen les dan kunnen wijdere kleren ook comfortabel zitten. Draag vooral kleren waar jij je fijn in voelt – Het is geen modeshow! Yoga wordt daarnaast voornamelijk op blote voeten beoefend, maar soms is het fijn om je sokken bij de hand te hebben. Voor de yin yoga, restorative en yoga nidra lessen worden sokken zelfs aangeraden.

We hebben kleedkamers om je te verlossen van je dagelijkse kloffie. TULA Bos en Lommer en TULA Ede hebben zelfs douches beschikbaar.

Kan ik vooraf eten en drinken

Vermijd met een volle maag naar een les te komen, maar honger jezelf ook niet uit! Je hebt energie nodig voor yoga. Probeer 30 minuten voor de les niet meer te drinken.

Hygiëne

Kom schoon en fris en neem je handdoek mee als je goed bent in zweten. Probeer het gebruik van parfum te limiteren, zodat iedereen een prettige practice kan hebben.

Stilte

Op het moment dat je binnen bent in TULA is het me-time, dus zet je mobieltje altijd uit.

Wees rustig voordat de les begint, zodat we allemaal geconcentreerd kunnen starten. Sommige mensen hebben behoefte aan een kleine persoonlijke meditatie voor de les, respecteer dit a.u.b.

Verantwoordelijkheid

Informeer de docent als je een blessure hebt of zwanger bent. Luister naar je eigen lichaam en ga nooit te ver!

Wanneer je deelneemt aan een les, sessie of workshop ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van TULA.

Privacy & persoonsgegevens

TULA bewaart alleen persoonsgegevens die nodig zijn om een account aan te maken in het reserveringssysteem MindBody. Deze gegevens zijn: naam en mailadres. In het geval van members waarvan de betaling per automatische incasso gaat bewaart MindBody de bankgegevens. Je kunt er zelf voor kiezen meer informatie in jouw account op te nemen.

De bewaarde gegevens worden in geen enkel geval gedeeld met derde partijen. Wanneer iemand zes maanden niet actief is geweest bij TULA wordt zijn of haar account verwijderd. Op verzoek kunnen we een account eerder verwijderen.

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!