Je eigen yogastudio starten


“Heb je ook de droom om je eigen yogastudio te beginnen?”

Wil je jouw passie voor yoga met zoveel mogelijk mensen delen?
Geloof je dat yoga het leven van mensen op een positieve manier kan beïnvloeden?
Dan kunnen we maar één ding zeggen: ‘Ga ervoor!’

Het hebben van een yogastudio geeft zó enorm veel voldoening. Het is heerlijk om dagelijks mensen blij te maken.
Maar, we weten ook dat het starten van een studio heel spannend is.
Om je te helpen hebben we een aantal blogs geschreven over het starten van een yogastudio.

Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij TULA als franchisenemer. Je wordt dan eigenaar van je eigen TULA yogastudio. Als franchisenemer krijg je advies en begeleiding op alle cruciale onderdelen van het starten en runnen van je studio. Daarnaast kun je veel leren uit het netwerk TULA yoga ondernemers, zodat je in korte tijd een succesvolle studio hebt.

Wij geloven dat ondernemers de kracht hebben om de wereld te veranderen en dat door yoga te verspreiden deze verandering fantastisch zal zijn. Ons streven is om door heel Nederland TULA studio’s te mogen openen, zodat we een positieve impact maken in onze prachtige samenleving. Daarom is het succes van iedere afzonderlijke franchise onderneming onze topprioriteit.

Heb je vragen naar aanleiding van deze website, aarzel dan niet om ons een mail te sturen. We helpen je graag!

~ Viki & Ruben
oprichters TULA Yogastudio’s

Jouw yogastudio beginnen

TULA Franchise brochure

Vraag de TULA Franchise brochure aan en lees wat we voor je kunnen betekenen.

Yogastudio Starters Tips

Lees onze blogs over het starten van een yogastudio.
Ook als je niet wilt franchisen!

Een Yogastudio opzetten

Blog - tips voor startende yoga ondernemers

We hebben diverse blogs geschreven met onze ervaringen en ideeën over het opstarten van een yogastudio. Ook als je niet wilt franchisen kan dit behulpzaam zijn voor jouw onderneming. Laat vooral vragen en comments achter onder de blogs, daar hebben mede-ondernemers ook wat aan.

1. Onze aanpak
2. De basis
3. Bedrijfsplan
4. Locatie
5. Financiën
6. Marketing
7. Leiderschap
8. Docenten aantrekken & houden
9. Franchisen
10. Je studio staat, en nu…??

Meer lezen over franchisen?

5 vragen en antwoorden over franchising ~ Ik ga starten

Franchisenemer worden ~ Ondernemersplein KvK

Wat is Franchisen ~ MKB servicedesk

Informatie over franchise ondernemen ~ Kamer van Koophandel (video)

Franchise stories podcast ~ inspiratie

Wat is franchisen ?

Franchise is een samenwerking tussen twee ondernemers of organisaties. In dit geval is TULA de franchisegever en wij hebben een ‘concept’ ontwikkeld die we graag delen met andere ondernemers, de franchisenemers. Een franchisenemer mag ons concept gebruiken en daarmee de naam, de hele infrastructuur (website, reserveringssysteem etc.) en onze ervaring. In ruil daarvoor wordt een franchise vergoeding gevraagd, maar de franchisenemer blijft een zelfstandig ondernemer.
Ons streven is om iedere franchise locatie tot een groot succes te maken, want succes voor iedere locatie betekent succes voor de formule. Hoe meer succes TULA heeft, des te meer mensen kunnen in aanraking komen met yoga en op een toegankelijke en veilige manier aan hun gezondheid en geluk werken. Als franchisegever doen we er daarom alles aan om iedere locatie maximaal te ondersteunen en succesvol te maken.
Voor deze ondersteuning betaal je als franchisenemer een franchise fee. Dit kun je zien als het betalen van een manager, consultant of adviseur, maar dan gespecialiseerd in jouw vakgebied. Door te franchisen kun je groter en veiliger ondernemen waardoor de franchise fee zichzelf dubbel en dwars terugbetaalt.

Waarom je een TULA yogastudio start

Je staat er niet alleen voor

Voor jezelf beginnen is spannend, kost veel tijd en brengt risico’s met zich mee. Franchisen zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken, zodat jij je kunt focussen op het creëren van een studio waar jij gelukkig van wordt. Wij assisteren in de rest. Daarnaast stimuleren we TULA franchisees om contact met elkaar te houden via online forums en door middels van (half)jaarlijkse bijeenkomsten.

Goede investering

Een yogastudio openen gaat gepaard met lage start-up kosten en is relatief eenvoudig uit te voeren op de TULA-manier. Ook de franchise fees houden we laag, zodat je zoveel mogelijk tijd, geld en energie in je onderneming kunt stoppen.

Sterke en directe begeleiding

TULA staat volledig in dienst van de franchisenemer. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedere locatie uitmuntend draait. Daarom ondersteunen en begeleiden we je overal in, om samen een succesvolle onderneming te creëren.

Veilige financiële start

We adviseren en ondersteunen je in het opstarttraject aan de hand van je budget, zodat je het maximale uit je euro’s kunt halen. Inmiddels weten we waar je het beste je geld aan kunt uitgeven en waar je kunt besparen, zodat je geen onnodige risico’s neemt.

Beproefd concept

De TULA studio’s zijn het resultaat van jaren sleutelen aan het concept en dit perfectioneren waar mogelijk. De uitstraling, het aanbod, de werkmethode en meer – overal is over nagedacht en werkt.

Vliegende start

Een onderneming starten gaat met vallen en opstaan. Het vallen hebben wij al voor je gedaan, zodat jij een vliegende start krijgt. Daarnaast gebruik je het merk, het netwerk, de website en de reputatie van TULA, waardoor je niet vanuit niks naamsbekendheid hoeft op te bouwen. De promotiematerialen en administratieve lay-out hebben we al voor je klaar liggen, zodat je direct kunt starten met contacten leggen, reclame maken en het aanbieden van lessen.

De ideale Franchisenemer

 • Iemand die zich kan identificeren met de normen, waarden en uitstraling van TULA.
 • Je wilt een sociale onderneming starten waar mensen blij van worden, in een enorm hard groeiende industrie.
 • Je bent gemotiveerd, energiek en een dynamische leider. Een echte ‘people person’.
 • Je bent positief ingesteld en benadert situaties en mensen op deze manier.
 • Je hebt veel ervaring met les geven en/of kunt grandioos een team docenten aansturen.
 • Je bent bereid tijd en geld te investeren in jouw toekomst om een langlopende en winstgevende onderneming op te zetten.
 • Je bent een sterk organisatietalent met tomeloze inzet.
 • Last but not least; je bent zelfstandig, vol vertrouwen en denkt in oplossingen, maar je hebt ook het lef om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Voor studio eigenaren

Heb je al een yogastudio, maar kun je wel wat hulp gebruiken.
Ook dan kan franchisen een optie voor je zijn.

“Van alle zelfstandige ondernemers die een onderneming starten is na 3 jaar nog maar 40% over.
Van zelfstandige ondernemers die franchisen is dit 80%”

TULA Yoga - de formule

TULA yogastudio’s zijn plekken waar mensen zich thuis voelen. We maken een connectie met de mensen zowel binnen als buiten de studio door een niet-exclusieve houding: ‘Iedereen is gelijk en niemand wordt buitengesloten’. We zijn er op gericht de bezoeker te helpen groeien in hun practice. Als we vanuit TULA kunnen bijdragen aan gezondere en gelukkigere mensen, heeft dit indirect positief effect op de mensen om hun heen, de partners, de kinderen, collega’s, vrienden etc. Op deze manier hopen we ons steentje bij te dragen aan een fijnere wereld.

Kernwaarden

 • Bezoekers zijn gasten die we behandelen als vrienden.
 • We handelen professioneel, maar bescheiden
 • We zijn spiritueel, maar down-to-earth en benaderbaar
 • Iedereen mag deelnemen zonder vooroordelen
 • We geven terug aan de maatschappij

Kerndoelen

 • Het verbeteren van de levensstandaarden van bezoekers en hun geluk verhogen.
 • De studio als sociale ontmoetingsplaats beschouwen, waarbij mensen van alle lagen van de bevolking elkaar respecteren.
 • De TULA crew is met stip de belangrijkste waarde in de studio. Wanneer zij gelukkig zijn is iedereen gelukkig. We selecteren alleen die crew-leden waarbij wij ons prettig voelen en die zich kunnen identificeren met de kernwaarden van TULA.

Wie gaan jou helpen

Ondersteuning

We werken nauw samen met een team van specialisten. Dat zijn onder andere de Franchise adviseur, HR adviseurs en accountants.

Naast dat je begeleid wordt door deze adviseurs en de oprichters van TULA staan alle franchisenemers nauw met elkaar in verbinding. Dit is de grote meerwaarde van een franchise onderneming!
Het delen van ‘best practices’, nieuwe ideeën en winnende strategieën stimuleren we door onze online community en het organiseren van inspiratiedagen voor studio eigenaren. Je komt in een groep sterke yogaondernemers terecht waar je van kunt leren en mee kunt overleggen.

Viki Boviatsis
oprichter

Viki Stelma-Boviatsis, founder of TULA Yogastudio

Al sinds 2003 is Viki fan​antiek met yoga. Eerst als student, maar als snel ook als docent. Viki is opgeleid in Yin, Vinyasa en Ashtanga yoga. Naast yoga heeft ze de Hogere Hotelschool afgerond en is ze afgestudeerd fysiotherapeut. Een zeer sterke combinatie om zowel veel van yoga, anatomie en ondernemerschap te weten. Daarnaast heeft ze als voormalig topsportster altijd de drive om dingen beter te maken, wat heeft geresulteerd in een sterke yoga formule met geweldige en gemotiveerde docenten.

Dagelijks beoefent Viki ashtanga mysore en valt ze soms lessen in. Haar gedrevenheid is de motor binnen TULA.

Viki is gespecialiseerd in docentenselectie, roosteropbouw, conceptontwikkeling & marketing.

Ruben Stelma
oprichter

Mede-oprichter van TULA Yogastudio's - Ruben Stelma

Ook als afgestudeerde van de Hogere Hotelschool heeft Ruben een ander pad gekozen dan Viki. ​Na een tweede studie, communicatiewetenschappen, is hij doorgerold in diverse horecabanen. Te beginnen met restaurantmanager, sommelier, leermeester en uiteindelijk hotelmanager in het centrum van Amsterdam. Zijn yoga ervaring begon eigenlijk pas echt bij het opstarten van TULA, maar sindsdien is hij enthousiast als student. De ervaring die Ruben heeft opgedaan in de gastvrijheidssector is een speerpunt geworden binnen TULA.

Het begeleiden van anderen, zodat zij hun werk het beste kunnen doen en daarmee succes behalen, is altijd een drijfveer geweest voor Ruben.

Binnen TULA is Ruben verantwoordelijk voor de financiële cijfers, social media, gastvrijheid & evenementen.

Tula Blogberichten

Je eigen yogastudio starten – Franchisen

Wanneer je deze blog leest raden we je aan om ook onze blog ‘Ons verhaal’ te lezen. Daarin vertellen we wie we zijn en waarom we TULA zijn gestart. Toentertijd hadden we al wel plannen om van TULA een franchise formule te maken, maar dat was nog niet algemeen bekend. In dit artikel lees je [...]

Je eigen yogastudio starten – Docenten

Wellicht het belangrijkste onderdeel van een yogastudio zijn de docenten. Een goede docent trekt volle zalen, maakt mensen gelukkig en zorgt ervoor dat mensen positief zijn over je studio. Maar hoe trek je de juiste docenten aan en hoe zorg je ervoor dat ze nooit meer vertrekken? DOCENTEN AANTREKKEN In TULA hebben we een paar […]

Je eigen yogastudio starten – Leiderschap

“Yogis houden soms teveel van hun werk. Dit zorgt er soms voor dat ze slechte beslissingen maken, te meegevend zijn, dingen persoonlijk opvatten, slecht grens aangeven en dingen niet in het juiste perspectief zien” bron De grootste uitdaging van een yogaondernemer is teveel yoga zijn en te weinig ondernemer. Yoga gaat om saamhorigheid, openstaan voor […]

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!