Start je eigen Tula Yogastudio

Bij Tula zoeken we enthousiaste yoga-ondernemers om samen mee te groeien, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken met onze passie – YOGA

Jouw yogastudio beginnen

Stap 1

Lees onze blogs over het starten van een yogastudio.

Stap 2

Download vrijblijvend de Tula Franchise brochure

Stap 3

Neem contact met ons op om kennis te maken.

blogs

Tips voor het starten van je eigen yogastudio

Blog voor startende yoga ondernemers

We hebben diverse blogs geschreven met onze ervaringen en ideeën over het opstarten van een yogastudio. Ook als je niet wilt franchisen kan dit behulpzaam zijn voor jouw onderneming. Laat vooral vragen en comments achter onder de blogs, daar hebben mede-ondernemers ook wat aan.

1. Onze aanpak
2. De basis
3. Bedrijfsplan
4. Locatie
5. Financiën
6. Marketing
7. Leiderschap
8. Docenten aantrekken & houden
9. Franchisen
10. Je studio staat, en nu…??

Meer lezen over franchisen?

Over starten, financieren en uitbreiden ~ Franchise+

5 vragen en antwoorden over franchising ~ Ik ga starten

Franchisenemer worden ~ Ondernemersplein KvK

Wat is Franchisen ~ MKB servicedesk

Informatie over franchise ondernemen ~ Kamer van Koophandel (video)

Franchise stories podcast ~ inspiratie

Voor yogastudio eigenaren

Denk je aan het verkopen of stoppen van je yogastudio?
Of, wil je ook onderdeel worden van Tula?

Waarom je een TULA yogastudio start

Je staat er niet alleen voor

Voor jezelf beginnen is spannend, kost veel tijd en brengt risico’s met zich mee. Franchisen zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken, zodat jij je kunt focussen op het creëren van een studio waar jij gelukkig van wordt. Wij begeleiden je in de opstartfase en ver daarna. Daarnaast kom je in een groep mede Tula ondernemers terecht die je graag helpen met hun ervaring en ideeën.

Goede investering

Een yogastudio openen gaat gepaard met lage start-up kosten en is relatief eenvoudig uit te voeren op de TULA-manier. Ook de franchise fees houden we laag, zodat je zoveel mogelijk tijd, geld en energie in je onderneming kunt stoppen.

Sterke en directe begeleiding

TULA staat volledig in dienst van de franchisenemer. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedere locatie uitmuntend draait. Daarom ondersteunen en begeleiden we je overal in, om samen een succesvolle onderneming te creëren.

Veilige financiële start

We adviseren en ondersteunen je in het opstarttraject aan de hand van je budget, zodat je het maximale uit je euro’s kunt halen. Inmiddels weten we waar je het beste je geld aan kunt uitgeven en waar je kunt besparen, zodat je geen onnodige risico’s neemt.
Daarnaast is het runnen van een franchise vaak goedkoper dan een afzonderlijke studio, omdat we de kosten kunnen delen van de website, reserveringssysteem, marketing etc.

Beproefd concept

De TULA studio’s zijn het resultaat van jaren sleutelen aan het concept en dit perfectioneren waar mogelijk. De uitstraling, het aanbod, de werkmethode en meer – overal is over nagedacht. De uitstraling begint al bij deze Tula website.

Vliegende start

Een onderneming starten gaat met vallen en opstaan. Het vallen hebben wij al voor je gedaan, zodat jij een vliegende start krijgt. Daarnaast gebruik je het merk, het netwerk, de website en de reputatie van TULA, waardoor je niet vanuit niks naamsbekendheid hoeft op te bouwen. De promotiematerialen en administratieve lay-out hebben we al voor je klaar liggen, zodat je direct kunt starten met contacten leggen, reclame maken en het aanbieden van lessen.

De begeleiding van Tula ervaar ik als heel fijn, betrokken en meedenkend. Het voelt als een gelijkwaardige samenwerking waarin ieders ideeën serieus worden genomen.”
Eva de Hoijer – Tula Ede

Wat is franchisen ?

Franchise is een samenwerking tussen twee ondernemers of organisaties. In dit geval is TULA de franchisegever en wij hebben een ‘concept’ ontwikkeld die we graag delen met andere ondernemers, de franchisenemers. De franchisenemer blijft altijd een zelfstandig ondernemer, dus de studio is 100% van jou. Een franchisenemer mag ons concept gebruiken en daarmee de naam, de hele infrastructuur (website, reserveringssysteem etc.) en onze ervaring. In ruil hiervoor wordt een franchise vergoeding gevraagd.

Voor studio eigenaren

Heb je al een yogastudio en wil je graag onderdeel worden van de Tula familie? Ook dan is franchisen een mogelijkheid.

TULA Yoga - de formule

TULA yogastudio’s zijn plekken waar mensen zich thuis voelen. We maken een connectie met de mensen zowel binnen als buiten de studio door een niet-exclusieve houding: ‘Iedereen is gelijk en niemand wordt buitengesloten’. We zijn er op gericht de bezoeker te helpen groeien in hun practice. Als we vanuit TULA kunnen bijdragen aan gezondere en gelukkigere mensen, heeft dit indirect positief effect op de mensen om hun heen, de partners, de kinderen, collega’s, vrienden etc. Op deze manier hopen we ons steentje bij te dragen aan een fijnere wereld.

Kernwaarden

 • Bezoekers zijn gasten die we behandelen als vrienden.
 • We handelen professioneel, maar bescheiden
 • We zijn spiritueel, maar down-to-earth en benaderbaar
 • Iedereen mag deelnemen zonder vooroordelen
 • We geven terug aan de maatschappij

Kerndoelen

 • Het verbeteren van de levensstandaarden van bezoekers en hun geluk verhogen.
 • De studio als sociale ontmoetingsplaats beschouwen, waarbij mensen van alle lagen van de bevolking elkaar respecteren.
 • De TULA crew is met stip de belangrijkste waarde in de studio. Wanneer zij gelukkig zijn is iedereen gelukkig. We selecteren alleen die crew-leden waarbij wij ons prettig voelen en die zich kunnen identificeren met de kernwaarden van TULA.

“Als franchisegever geven we geen yogalessen, maar een organisatiestructuur die werkt.
Hierdoor kunnen de franchisenemers een succesvolle onderneming neerzetten en behouden

Ruben Stelma

Veel gestelde vragen

Hoeveel geld moet ik hebben voor het openen van een Tula yogastudio?

De kosten voor het openen van een Tula yogastudio verschillen enorm van locatie tot locatie, maar verwacht dat het tussen de €40.000 tot €90.000 ligt. De hoogte van de investering is vooral afhankelijk van de grote en locatie van je studio, maar ook van de staat van het gebouw. Je hoeft dit hele bedrag niet zelf in te leggen. Het kan verkregen worden door bijvoorbeeld een banklening of crowdfunding. We adviseren wel om tussen de 20-30% eigen geld in te kunnen leggen.

Moet ik yogadocent zijn voordat ik een Tula yogastudio kan openen?

Een passie voor yoga is de belangrijkste eigenschap voor het openen van een studio. Je hoeft niet zelf les te geven, maar dat je zelf enthousiast lessen volgt is wel een groot voordeel.

Kan ik mijn huidige baan aanhouden én een Tula yogastudio starten?

Nee, we zoeken mensen die zich voor de volle 100% kunnen inzetten om van hun yogastudio een succes te maken.

Wat voor training krijgt een franchisenemer?

Vanaf het moment dat je de franchiseovereenkomst tekent gaan we aan slag om je volledig voor te bereiden op het openen en runnen van je studio. Denk hierbij aan financiële zaken, marketing, docenten vinden en houden, omgaan met klanten en veel meer. Verder is dit leerproces continue. Je bent nooit uitgeleerd en ons team zal er voor zorgen dat je altijd geprikkeld blijft om je verder te ontwikkelen.

Ik heb al een yogastudio en wil me graag aansluiten. Kan dat?

Jazeker! We geloven dat je samen sterker staat en daarom kunnen ook reeds bestaande studio’s een Tula franchise worden. We helpen je graag jouw studio omtoveren tot een Tula studio, zodat jij ook van de franchise voordelen kunt genieten. We hebben hier speciaal een artikel over geschreven. Deze lees je hier »

“Van alle zelfstandige ondernemers die een onderneming starten is na 3 jaar nog maar 40% over.
Van zelfstandige ondernemers die franchisen is dit 80%”

Tula Franchise artikelen

Waarom Franchisen? | yogastudio starten

Waarom franchisen? Het runnen van een yogastudio is spannend, hard werken en niet zonder risico’s. Daarnaast geeft het enorm veel voldoening, ruimte voor creativiteit en ontwikkelingsmogelijkheden. Wij hebben het geluk dat we met z’n tweeën aan dit avontuur zijn begonnen, omdat het alleen vrijwel niet te doen zou zijn geweest.  Natuurlijk kun je in je [...]

Docenten | yogastudio starten

Wellicht het belangrijkste onderdeel van een yogastudio zijn de docenten. Een goede docent trekt volle zalen, maakt mensen gelukkig en zorgt ervoor dat mensen positief zijn over je studio. Maar hoe trek je de juiste docenten aan en hoe zorg je ervoor dat ze nooit meer vertrekken? DOCENTEN AANTREKKEN In TULA hebben we een paar […]

Leiderschap | yogastudio starten

“Yogis houden soms teveel van hun werk. Dit zorgt er soms voor dat ze slechte beslissingen maken, te meegevend zijn, dingen persoonlijk opvatten, slecht grens aangeven en dingen niet in het juiste perspectief zien” bron De grootste uitdaging van een yogaondernemer is teveel yoga zijn en te weinig ondernemer. Yoga gaat om saamhorigheid, openstaan voor […]

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!