Waarom Franchisen? | yogastudio starten

Waarom franchisen?

Het runnen van een yogastudio is spannend, hard werken en niet zonder risico’s. Daarnaast geeft het enorm veel voldoening, ruimte voor creativiteit en ontwikkelingsmogelijkheden. Wij hebben het geluk dat we met z’n tweeën aan dit avontuur zijn begonnen, omdat het alleen vrijwel niet te doen zou zijn geweest.  Natuurlijk kun je in je eentje prima een bescheiden studio runnen en zelf les blijven geven, maar zodra je een bepaalde grootte hebt bereikt kom je handen en vooral tijd tekort.

 

 

Wanneer je deze blog leest raden we je aan om ook onze blog ‘Ons verhaal’ te lezen. Daarin vertellen we wie we zijn en waarom we TULA zijn gestart. Toentertijd hadden we al wel plannen om van TULA een franchise formule te maken, maar dat was nog niet algemeen bekend. In dit artikel lees je waarom we ervoor gekozen hebben om te franchisen.

Wat je terug krijgt voor het openen van een studio zijn enorm veel leuke nieuwe contacten, lieve reacties en heel veel waardering van mensen voor wie yoga een grote positieve invloed heeft op hun leven. We dachten dat we met het starten van TULA mensen konden helpen met een gezondere levensstijl en meer bewustzijn. Dat dit zóveel impact zou hebben op de mensen om ons heen hadden we niet verwacht. Maar vanwege al deze reacties en de effecten die we zien bij onze bezoekers hadden we al snel besloten dat zoveel mogelijk mensen yoga zouden moeten beoefenen. De enige manier om dit te doen is als er in het hele land yogastudio’s zijn.

BEPERKT

Toen we onze tweede studio in Amsterdam openden merkten we al snel dat het lastig is om onszelf te verdelen over twee locaties. Op locatie één kenden we iedereen bij voor- en achternaam, we wisten wat zij deden en welke lessen zij fijn vonden. Door het openen van een tweede locatie kwamen we minder vaak in de eerste studio. We kwamen daar op den duur mensen tegen die we niet kenden, maar die toch al een tijdje TULA-member waren. Natuurlijk was dat heel erg fijn, want we houden van members, maar het deed ons wel beseffen dat we de band die we hadden met al onze bezoekers een beetje moesten laten varen, terwijl één van onze speerpunten persoonlijke aandacht is. En die persoonlijke aandacht wilden we koste wat het kost behouden.

Yogastudio’s door het hele land openen bleek dus niet te passen in onze visie.

NIEUW MODEL

Maar wat nou als we TULA studio’s konden laten openen door andere ondernemers. Dan worden zij het gezicht van die locatie, zorgen zij voor het persoonlijke contact en kunnen zij net zo genieten van ondernemen als wij dat doen. Het idee voor franchise was geboren!

Een nieuwe formule starten gaat niet zomaar, dus daar hebben we experts bij gevraagd die ons hebben geholpen de TULA formule neer te zetten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de franchisenemers weten waar TULA voor staat, wat zij mogen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Heel duidelijk en helder.

VOORDELEN

Het grote voordeel van franchisen is dat je als ondernemer niet alles zelf hoeft uit te vogelen. De enorme hoeveelheid werk die wij hebben verzet toen we TULA opstartten hoeft iemand anders niet meer te doen. De fouten die wij hebben gemaakt maakt de franchisenemer niet meer. Op deze manier kan iemand in zijn of haar eentje al een yogastudio beginnen. De stap om je droom na te jagen; het hebben van een yogastudio, wordt daarmee een stuk makkelijker. Wij zorgen voor sterke begeleiding op alle vlakken van het ondernemen, maar laten de dagelijkse gang van zaken over aan de franchisenemer. Deze is dus zelfstandig ondernemer met een grote hulpcentrale als basis. Het helpen groeien van mensen is één van onze persoonlijke motivaties, dus daarvoor geven we alles.

WIN-WIN-WIN

Met deze franchise constructie kunnen we dus alsnog yogastudio’s in het hele land verzorgen zonder de persoonlijke aandacht in de afzonderlijke studio’s te verliezen. Dit is dus een win-win-win situatie:

win voor de franchisenemer: die heeft zijn/haar eigen studio
win voor de yogi; die heeft toegang tot yogalessen en daarmee een fijner leven 😉
win voor ons; wij kunnen onze droom van yogastudio’s in het hele land alsnog verwezenlijken

ONZE METHODE

Zoals eerder geschreven werken we heel nauw samen met de franchisenemer. We helpen in het vinden van een locatie, in het regelen van de financiering en in het opzetten van de marketing. Daarnaast loopt een franchisenemer meerdere dagen mee in andere locaties om te ervaren hoe het is om een TULA studio te runnen. We verzorgen daarnaast veel trainingen omtrent het reserveringssysteem, marketing en gastvrijheid.
Zodra de locatie open is blijven we wekelijks contact houden om te praten over hoe de dingen gaan en of we nog ergens mee kunnen helpen. We zijn een constante sparringpartner voor nieuwe ideeën en inzichten.
Wanneer er meer franchisenemers komen zorgen we ervoor dat alle ondernemers goed met elkaar in contact blijven. Zo krijgen we een enorme hoeveelheid ervaringen waar iedereen van kan leren.

 

——

Heb je interesse om ook TULA franchisenemer te worden? Bekijk dan onze franchisepagina. Hier kun je onder andere onze TULA Franchise Brochure aanvragen en direct met ons in contact komen. Natuurlijk zijn reacties onder deze post ook meer dan welkom.

 

~ Viki & Ruben

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!