Zijn Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra niet hetzelfde?

Wat is nou het verschil tussen al Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra?
In dit blog lees je over deze verschillende stijlen en we willen je uitnodigen zelf de verschillende te onderzoeken en te ervaren. Het leven kan soms als een rollercoaster voelen, met te veel op ons bordje of uitdagende situaties die ons overweldigen. En dan is zo fijn om een yogalesje mee te doen!

Bij Tula bieden we dagelijks een scala aan yogastijlen aan die je helpen om die opgebouwde stress los te laten en jezelf weer in balans te brengen. Ontdek in dit blog onze 3 relaxte yogavormen: Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra.

Het verschil tussen Yin Yoga, Restorative Yoga e Yoga Nidra

Yin Yoga: Stretch & Ontspanning

Stel je voor: een kalme reis door je lichaam, als een meditatieve wandeling maar dan op je yogamat.
Yin Yoga richt zich op het stretchen van diepere weefsels (fascia) waardoor je flexibiliteit toeneemt zonder dat je je spieren overbelast. Het is als een zachte omhelzing voor je gewrichten en bindweefsel, en het helpt je stijfheid en spanning te verminderen terwijl je innerlijke rust en balans vindt.

Stel je voor: een kalme reis door je lichaam, als een meditatieve wandeling maar dan op je yogamat.
Yin Yoga richt zich op het stretchen van diepere weefsels (fascia) waardoor je flexibiliteit toeneemt zonder dat je je spieren overbelast. Het is als een zachte omhelzing voor je gewrichten en bindweefsel, en het helpt je stijfheid en spanning te verminderen terwijl je innerlijke rust en balans vindt.

Yin Yoga Amsterdam

Restorative Yoga: Verwenning voor jezelf

Restorative yoga is als een warm bad voor je ziel. In deze yogastijl gaat het niet om rekken of inspanningen, maar om totale ontspanning. Je omringt jezelf met kussens, dekens en andere props om je lichaam volledig te ondersteunen terwijl je zachte poses aanneemt. Dit bevordert diepgaand fysiek en mentaal herstel. Restorative yoga helpt bij het loslaten van spanning, het verbeteren van de slaap en het stimuleren van een gevoel van innerlijke vrede.

Yoga Nidra: diepe ontspanning en bewuste rust

Yoga Nidra bij Tula Yogastudios

Yoga Nidra is als een geleide meditatie die je naar een diepe staat van bewuste rust leidt. Terwijl je comfortabel ligt, volg je de begeleiding van de docent om je lichaam en geest te ontspannen. Dit heeft niet alleen invloed op de fysieke ontspanning, maar helpt ook bij het loslaten van mentale spanning en het bevorderen van helderheid. Yoga Nidra helpt je om je mentale belasting te verminderen, innerlijke rust te vinden en een hernieuwde energie te ervaren.

Kiezen wat bij jou past

Kort samengevat is het verschil tussen Yin Yoga, Restorative yoga en Yoga Nidra: Als je op zoek bent naar diepgaande fysieke ontspanning, is Restorative Yoga misschien jouw pad. Voor een combinatie van lichte strekkingen en innerlijke balans kan Yin Yoga geschikt zijn. En als je een diepe mentale ontspanning wilt ervaren, is Yoga Nidra een uitstekende keuze.

Alle drie de yogavormen combineren is natuurlijk ook een hele fijne methode. Je kunt prima een korte Nidra les volgen na je Restorative of Yin yogales, of Restorative yogahoudingen afwisselen met Yin yogahoudingen.

Nu je het onderscheid weet tussen Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra, kun je een weloverwogen keuze maken die past bij je behoeften. Geniet van de lessen en we hopen dat je je welverdiende ontspanning vindt.

We zien je graag op de mat!
xTula

Yoga Trainingen bij Tula Yogastudios

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!