Work / Life Balance

Work Life Balance

Yoga is voor veel mensen een rustpunt in een druk leven. Bij Tula helpen we mensen graag een beetje verder: Met onze workshop work / life balance combineren we coaching met yoga en meditatie om jou meer inzicht en tools te geven, zodat je je leven vorm kunt geven zoals jij dat het liefste wil.

Hoe realiseer je een work / life balance die werkt voor jou?

Als coach hoor ik vaak dat mensen veel druk ervaren; alles moet eigenlijk perfect zijn, je baan, je privéleven, je gezondheid. Maar hoe ziet dat perfecte leven er dan precies uit? En wat betekent dat voor jou? Yoga en meditatie kunnen je helpen meer rust te vinden, maar daarmee heb je nog geen antwoord op al je vragen.

Mijn ervaring is dat een combinatie van gerichte coachingstechnieken, en yoga en meditatie hier goed bij kunnen helpen. Coaching helpt meer inzicht te krijgen in je gedachten en emoties, en yoga en meditatie helpen je hiermee in contact te komen en hier beter mee om te gaan. Het gaat over zelfinzicht en contact maken met wie je bent. Ik ervaar nog altijd dat mijn leven hier dagelijks beter van wordt; dat ik steeds weer de balans kan vinden die werkt voor mij en waar ik energie van krijg.

Want ook als coach loop ik zo nu en dan tegen mijn eigen vastgeroeste overtuigingen en patronen aan. Wat wel is veranderd, is dat ik dit heel snel herken en niet teveel de diepte induik van mijn eigen negatieve gedachtenpatroon; ik kan snel bijsturen. Zo had ik de afgelopen weken weer een beetje het gevoel dat ik dingen niet onder controle had, was ontevreden over mezelf, en viel in de mij inmiddels bekende valkuilen. Dan trek ik me terug van sociale activiteiten en ga het liefst met een dekentje over mijn hoofd naar Netflix zitten kijken. Dat is alleen wel het laatste dat ik moet doen in zo’n situatie; daar wordt het alleen maar erger van. Ik heb juist mensen nodig om mijn gedachten weer wat te ordenen, te ontdekken waar ik me nu zo ontevreden of onzeker over voel, en weer prioriteiten te stellen of die te herbevestigen.

Met yoga ben ik zo’n tien jaar geleden begonnen, en dat heeft veel verschil uitgemaakt in mijn leven. Ik merk dat ik echt een ander mens ben geworden; ik word minder geleid door mijn emoties, voel me sterker en rustiger, ook in voor mij stressvolle situaties. Inmiddels is ashtanga yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven; ik start iedere dag op mijn yogamat en de bewegende meditatie van de ashtanga series helpt me iedere ochtend bij mezelf in te checken, te horen en voelen wat er gaande is in mijn hoofd en in mijn lichaam, en mijn dag fris te starten. Ik geef ook met veel plezier les bij Tula; in mijn lessen help ik mensen te ademen, bewegen, observeren en groeien, waar ze ook zijn in hun yoga practice.

-Josta van der Kolk van Urban Balance

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!