Yin Yoga – De kunst van het loslaten

We merken dat steeds meer mensen behoefte hebben aan meditatieve vormen van yoga, zoals Yin Yoga. In de afgelopen 4 jaar is de populariteit van Yin Yoga binnen onze studio enorm gegroeid. We begonnen ooit met vier Yin Yoga lessen per week op ons rooster, maar inmiddels is dit aantal verviervoudigd. 

Wat maakt Yin Yoga nu zo uniek en waarom spreekt juist deze les veel mensen aan?

Yin Yoga heeft een relatief rustig karakter waarbij je niet intensief hoeft te bewegen, maar echt even de tijd neemt voor je lichaam. Tijdens Yin Yoga worden de houdingen langer vastgehouden (3 – 5 minuten) en meestal in een zittende/liggende positie. Doordat je de houdingen langer vast houdt wordt het dieper liggende weefsel, ook wel fascia (bindweefsel) genoemd, gerekt. Dit creëert ruimte in je lichaam, waardoor de energie beter kan stromen en de meeste mensen voelen die ruimte, lichtheid en openheid na een Yin sessie.

Yin Yoga is niet altijd even makkelijk en je zult merken dat je in een houding geconfronteerd wordt, waardoor je het liefst wilt stoppen. Deze confrontatie kan een fysiek ongemak zijn of juist een gedachte die je bezighoudt. De kunst zit hem in het loslaten. Loslaten van jezelf vergelijken met een ander, of het loslaten van je comfort zone. Het is niet makkelijk, maar een mooie oefening om aan te gaan.

Het kan fijn zijn om tijdens Yin Yoga je aandacht te richten op je prana; je ademhaling, je levenskracht. Word je bewust van je in- en uitademing, waarbij iedere uitademing ook een stukje loslaten kan zijn. Probeer eens je ademhaling te vertragen en kijk of je tot diep in je bekken kunt ademhalen waarbij je bovenlichaam volledig ontsnapt.

Probeer het zelf en bezoek een van de Yin yogalessen op ons rooster. We zijn benieuwd naar je ervaring, dus laat ons via een comment onder deze post weten hoe jij je na de les voelde.

Yin Yoga Docentenopleiding

Binnenkort starten we weer een Yin Yoga docentenopleiding met Hellen van der Harten.

De training is geschikt voor Yin beoefenaars die dieper willen gaan in hun practice, maar ook voor Yang docenten die graag Yin in hun lessen willen integreren. Na het afronden van deze training kun je je 200-uur accreditatie krijgen bij Yoga Alliance.

Heb je hier vragen over, of wil je je graag inschrijven?
Dan kun je ons mailen op hello@tulayogastudios.nl.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!