Yin Yang bij TULA

Ellemijn Nonkes bij TULA

Balans en verbinding door het samenbrengen van Yin en Yang in Yoga.

Wanneer ik op mijn mat stap, voel ik en beweeg ik naar wat ik nodig heb op dat moment. Na een drukke dag op werk en racen door de stad voor afspraken denk ik al aan het moment om even helemaal tot mezelf te komen. Een yogales, maar wat heb ik echt nodig in een les? Ik heb behoefte aan stilte en voelen, maar ook mijn lichaam bewegen. In Yin Yang yoga maak je kennis met het onderzoeken van wat je nodig hebt, wat Yin energie en Yang energie inhoudt en hoe je hiermee kunt spelen, ook in je dagelijkse leven.

Yin en Yang zijn de namen die de Taoïsten geven aan wat zij de twee belangrijkste krachten (energieën) in het Universum noemen. Yang is dynamisch, bewegelijk, de zon (dag), veranderlijk, zichtbaar, warm en sterk; Yin is statisch, stil, de maan (nacht), verborgen, koud en zacht. Deze termen zijn niet absoluut; ze staan in relatie met elkaar en zijn twee zijden van een geheel. De een bestaat niet zonder de ander. Want hoe bestaat licht zonder donker? Stilte zonder lawaai?

Een goed gebalanceerde yoga practice vermindert ons verlangen naar beide aspecten: sommige mensen hebben meer Yin nodig, anderen meer Yang, maar wij hebben ze allemaal allebei nodig. De les begint met een aantal lichte Yin houdingen, om het weefsel omliggende van je spieren te stimuleren en te openen. In Yin wordt er rustig een verbinding gemaakt met hoe je lichaam voelt en maak je een connectie met je adem en geest. Wanneer je in je lichaam bent gearriveerd, wordt rustig de transitie gemaakt naar een meer dynamische practice. Dit is het Yang gedeelte, wat zorgt voor kracht en energie.  Daarna wordt er rustig afgesloten voor de balans tussen zowel Yin & Yang in lichaam en geest.

Het maakt me ontzettend blij om Yin Yang yoga bij TULA te mogen introduceren. Zelf haal ik ontzettend veel kracht uit het beoefenen van Yin Yang Yoga en me te verdiepen in het Taoïsme. Je leert de verwevenheid van beide energieën herkennen op je mat, en neemt dit mee in het dagelijks leven. De balans is niet statisch, maar voortdurend in verandering. Wanneer je deze dualiteit leert omarmen, zul je een harmonisch leven leiden.

– door Ellemijn Nonkes

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!