Jouw Mysore vragen beantwoord

We zijn zo ontzettend trots op ons Mysore programma!

Mysore is eigenlijk niets anders dan individueel Ashtanga Yoga beoefenen in een zaal waar ook anderen om je heen zijn die hetzelfde doen. Iedereen doet dit in zijn/haar eigen tempo en er is een zeer ervaren yogadocent die rondloopt en iedereen één op één assisteert.

We hebben Ashtanga Yoga al sinds dag één op de kaart staan in Tula, omdat we fan zijn. We droomden toen al van een Mysore programma en dit is werkelijkheid geworden. We hopen jou in deze update ook te mogen inspireren.

We zijn onwijs trots op Tina Rumenoviç die nu al bijna twee jaar dit programma met liefde geeft. Ook tijdens de lockdown zijn de sessies via Zoom doorgegaan en nu gaan we dit programma verder uitbreiden. Zo zijn er twee extra sessies bijgekomen om 17.00uur en op zondag is er een Pranayama sessie direct na de Mysore. Verder komt er iedere maand een asana clinic en een bijeenkomst waar we verschillende vragen behandelen vanuit het mysore programma. De vragen variëren van asana tot filosofie.

Het Mysore programma breidt uit

 

Ashtanga Mysore bij Tula

Wat is Mysore nou precies?

Ashtanga Mysore is de traditionele manier om Ashtanga Yoga te beoefenen. De meeste lessen bij Tula zijn groepslessen waarbij de docent de groep begeleidt en iedereen doet dezelfde houding tegelijkertijd. Dit is ook zo bij de gewone Ashtanga yogalessen en misschien heb je wel eens zo’n les meegedaan. Ashtanga is een vaste serie houdingen waarin de volgorde altijd hetzelfde is. Bij Mysore beoefen je de Ashtanga serie in je eigen tempo en tot zover je kunt. We garanderen je dat dit alles behalve saai is 😉 Je zal iedere keer weer opnieuw uitgedaagd worden en iedere les iets meer leren, of meer kunnen.

Een soort privéles in groepsverband

Bij Mysore word je persoonlijk begeleidt door Tina. Tina loopt rond in de zaal en geeft iedere yogi aanpassingen waar nodig. Je krijgt dus eigenlijk privéles in groepsverband tijdens Mysore.

Je hoeft de serie niet uit je hoofd te kennen

We krijgen regelmatig de vraag of je de hele serie uit je hoofd moet kennen om aan Mysore mee te kunnen doen, maar dat hoeft echt niet. Sterker nog, zelfs beginners kunnen starten met Mysore.
Als je de allereerste keer meedoet dan zul je beginnen bij het begin: de zonnegroet. En pas de volgende keer dat je er bent ga je een stukje verder. Tina leert je iedere houding één voor één aan en je leert pas de volgende houding als je de voorgaande goed beheerst. Op deze manier bouw je langzaam en veilig de serie op en door de herhaling zul je de houdingen gemakkelijk uit je hoofd leren.Tula Yogastudio's - Ashtanga Mysore lead trainer Tina Rumenovic

Dagelijkse lessen?

Mysore beoefen je in principe in de ochtend. Daarom zie je Mysore dagelijks in Tula Bos en Lommer op het rooster staan. Je kunt in Bos en Lommer ook douchen en zo direct door naar je werk.
Alleen op Moon-days (de dag van volle maan) is er geen les. Dat er iedere dag Mysore lessen aangeboden worden betekent niet dat je dagelijks hoeft te komen. Meestal begint iemand met twee of drie lessen per week.

Mysore abonnement

Het Mysore programma kun je volgen met een Mysore abonnement. Met dit abonnement kun je ook alle andere groepslessen van onze roosters volgen én gratis meedoen aan een selectie aan workshops. Dit is daarmee het meest uitgebreide abonnement dat we hebben in Tula.

Mysore programma’s

Een leuke manier om met Mysore te starten is om mee te doen aan een van de programma’s die Tina heeft ontwikkeld. De eerste is een Beginners programma van 2 weken en de tweede is een vervolgprogramma van 1 maand. De programma’s worden gegeven in het Engels door Tina, maar gelukkig kan Tina ook supergoed Nederlands! Hieronder vind je meer uitleg over deze programma’s.

♡♡♡
Wist je trouwens dat Tina is opgeleid door de beroemde David Robson & Jelena Vesic? Je hebt het misschien al in de vorige nieuwsbrief gelezen, maar deze twee topdocenten uit Canada komen in April naar Tula! Hier zijn we ontzettend enthousiast over.

Meer informatie over Mysore en/of David en Jelena vind je hier.
Heb je vragen over Mysore? Stel je vraag door een mailtje te sturen naar Tina: tina@tulayogastudios.nl

Kom je ook binnenkort een Mysore lesjes uitproberen? Graag tot ziens op de mat!

Groetjes,
Het Tula team

ASHTANGA MYSORE PROGRAMMA

MAANDAG
07.00 – 08.30 Mysore (Bos en Lommer)
17.00 – 18.00 Mysore (Bos en Lommer)
18.30 – 19.45 Ashtanga groepsles (Bos en Lommer)

DINSDAG
07.00 – 08.30 Mysore (Bos en Lommer)
18.15 – 19.30 Ashtanga groepsles  (Westerpark)

WOENSDAG
07.00 – 08.30 Mysore (Bos en Lommer)
17.00 – 18.00 Mysore (Bos en Lommer)
18.30 – 19.45 Ashtanga groepsles (Bos en Lommer)

DONDERDAG
07.00 – 08.30 Mysore (Bos en Lommer)
08.30 – 09.45 Ashtanga groepsles (Westerpark) > start 10 februari

VRIJDAG
07.00 – 08.30 Mysore (Bos en Lommer)
Lommer)
10.45 – 12.00 Ashtanga groepsles (Westerpark)

ZATERDAG
11.15 – 12.45 Ashtanga groepsles (Bos en Lommer)

ZONDAG
07.30 – 09.30 Mysore (Bos en Lommer)
09.30 – 10.00 Pranayama (Bos en Lommer)
11.45 – 13.00 Ashtanga groepsles (Westerpark)

*Geen Mysore op volle maan en nieuwe maan

Boek Tula Westerpark hier
Boek Tula Bos en Lommer hier

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!