Jouw Mysore vragen beantwoord

We zijn zo ontzettend trots op ons Ashtanga Mysore programma!

Mysore is eigenlijk niets anders dan individueel Ashtanga Yoga beoefenen in een zaal waar ook anderen om je heen zijn die hetzelfde doen. Iedereen doet dit in zijn/haar eigen tempo en er is een zeer ervaren yogadocent die rondloopt en iedereen één op één assisteert.

We hebben Ashtanga Yoga al sinds dag één op de kaart staan in Tula, omdat we fan zijn. We droomden toen al van een Mysore programma en dit is werkelijkheid geworden. We hopen jou in deze update ook te mogen inspireren.

We zijn onwijs trots op ons geweldige team aan docenten die inmiddels jaren dit programma met liefde geven. Ook tijdens de lockdown zijn de sessies via Zoom doorgegaan en is dit programma verder uitgebreid, zodat je de mogelijkheid hebt om bijna iedere dag jouw practice te doen.

Het Mysore programma bij Tula

Mysore at TULA Amsterdam

Wat is Mysore nou precies?

Ashtanga Mysore is de traditionele manier om Ashtanga Yoga te beoefenen. De meeste lessen bij Tula zijn groepslessen waarbij de docent de groep begeleidt en iedereen doet dezelfde houding tegelijkertijd. Dit is ook zo bij de gewone Ashtanga yogalessen en misschien heb je wel eens zo’n les meegedaan. Ashtanga is een vaste serie houdingen waarin de volgorde altijd hetzelfde is. Bij Mysore beoefen je de Ashtanga serie in je eigen tempo en tot zover je kunt. We garanderen je dat dit alles behalve saai is 😉 Je zal iedere keer weer opnieuw uitgedaagd worden en iedere les iets meer leren, of meer kunnen.

Een soort privéles in groepsverband

Bij Mysore word je persoonlijk begeleidt door één van onze Mysore docenten. De docent loopt rond in de zaal en geeft iedere yogi aanpassingen waar nodig. Je krijgt dus eigenlijk privéles in groepsverband tijdens Mysore.

Je hoeft de serie niet uit je hoofd te kennen

We krijgen regelmatig de vraag of je de hele serie uit je hoofd moet kennen om aan Mysore mee te kunnen doen, maar dat hoeft echt niet. Sterker nog, zelfs beginners kunnen starten met Mysore.
Als je de allereerste keer meedoet dan zul je beginnen bij het begin: de zonnegroet. En pas de volgende keer dat je er bent ga je een stukje verder. De docent leert je iedere houding één voor één aan en je leert pas de volgende houding als je de voorgaande goed beheerst. Op deze manier bouw je langzaam en veilig de serie op en door de herhaling zul je de houdingen gemakkelijk uit je hoofd leren.

 

Viki Stelma-Boviatsis Ashtanga Yoga

Dagelijkse lessen?

Mysore beoefen je in principe in de ochtend. Daarom zie je Mysore dagelijks in Tula Bos en Lommer op het rooster staan. Je kunt in Bos en Lommer ook douchen en zo direct door naar je werk.
Alleen op Moon-days (de dag van volle maan) is er geen les. Dat er iedere dag Mysore lessen aangeboden worden betekent niet dat je dagelijks hoeft te komen. Meestal begint iemand met twee of drie lessen per week.

 

Mysore abonnement

Het Mysore programma kun je volgen met een Mysore abonnement. Met dit abonnement kun je ook alle andere groepslessen van onze roosters volgen én gratis meedoen aan een selectie aan workshops. Dit is daarmee het meest uitgebreide abonnement dat we hebben in Tula.

♡♡♡
Heb je vragen over Mysore? Stel je vraag door een mailtje te sturen naar: hello@tulayogastudios.nl

Kom je ook binnenkort een Mysore lesjes uitproberen? Graag tot ziens op de mat!

xTula

ASHTANGA MYSORE PROGRAMMA

MAANDAG
06.30 – 09.00 Mysore (Bos en Lommer)

DINSDAG
06.30 – 09.00 Mysore (Bos en Lommer)
18.15 – 19.30 Ashtanga groepsles  (Westerpark)

WOENSDAG
06.30 – 09.00 Mysore (Bos en Lommer)

DONDERDAG
06.30 – 09.00 Mysore (Bos en Lommer)
07.30 – 03.30 Ashtanga groepsles (Westerpark)

VRIJDAG
07.00 – 09.00 Mysore of led class (Bos en Lommer)

ZATERDAG
11.15 – 12.45 Ashtanga groepsles (Bos en Lommer)

ZONDAG
07.30 – 09.30 Mysore (Bos en Lommer)
09.30 – 10.00 Pranayama (Bos en Lommer)
11.45 – 13.00 Ashtanga groepsles (Westerpark)

*Geen Mysore op volle maan en nieuwe maan

Boek Tula Westerpark hier
Boek Tula Bos en Lommer hier

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!