Beginnen met Yoga

Yoga for beginners

Wanneer je deze blog leest ben je geïnteresseerd in yoga of is er iemand in je omgeving die vind dat je geïnteresseerd zou moeten zijn.
Dank aan die persoon – die houdt van je!

Yoga is namelijk geweldig en een stuk minder zweverig dan heel veel mensen denken. Alleen mensen die nog nooit op een yogamat hebben gestaan denken dit. De moderne vormen van yoga gebruiken een stuk minder wierook, altaars en gezang, maar respecteren wel de oorsprong van de yoga. Tegenwoordig kun je yoga om veel redenen beoefenen en is het uiteindelijke doel niet perse verlichting of vier uur lang kunnen mediteren.

We hebben onlangs een groot onderzoek gedaan onder de bezoekers van TULA en de redenen waarom onze yogi’s naar TULA komen zijn te verdelen in drie categorieën:

  • Lichamelijk soepeler en sterker worden
  • Om meer rust en balans te verkrijgen
  • Vanwege een blessure of fysieke klachten

 

In welke categorie val jij??

Als studio zijnde vinden we het fantastisch dat we mensen kunnen helpen met het bovenstaande en daarnaast houden we ervan om veel verschillende mensen te ontmoeten in onze studio’s. Daarom proberen we zoveel mogelijk mensen aan de yoga te krijgen. Kom je ook?

Starten is eenvoudig

Wat we erg vaak horen is de gedachte dat je lenig of rustig moet zijn om yoga te kunnen beoefenen. Dit is juist iets waar je naartoe wilt werken en niet iets wat veel mensen van nature hebben. Om het starten zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken hebben we de ‘Beginnen met Yoga’ workshops geïntroduceerd. Iedere maand organiseren we deze twee uur durende workshop in TULA.

De workshop

De ‘Beginnen met Yoga’ workshops geven ‘yoga newbies’ en mensen die al iets meer ervaring hebben een sterke basis in yoga. In twee uur leer je de basishoudingen van yoga, maar ook het onderscheid in de diverse stijlen. Naast de basis neemt de docent je mee in diverse yoga ademhalingstechnieken, bespreekt ze jouw lichamelijke houding en hoe je het beste diverse yogaposes kunt benaderen. Er is er ruim tijd om vragen te stellen en je leert hoe je je doelen kunt bereiken die je mogelijk hebt gesteld. Bijvoorbeeld, wanneer je motivatie is om flexibeler, sterker of meer ontspannen te worden, of als je probeert te herstellen van een blessure – welke yogastijl past dan het beste bij jou?

Dit alles zorgt ervoor dat je goed bent voorbereid op de groepslessen die gaan komen en dat je voor jezelf een weg kunt vinden in het grote aanbod aan yogastijlen die er tegenwoordig zijn.

Iedere workshop bevat ook een korte meditatie en ontspanningssessie, waarbij je comfortabel op je matje ligt en een begeleide body scan uitvoert. Op deze manier verlaat je de workshop niet alleen goed geïnformeerd, maar ook energiek, kalm en ontspannen. Je bent helemaal klaar voor de volgende stap; de groepslessen.

Wat andere mensen zeggen over deze workshop

“Everything I hoped for and more”
~ Sanne

“I thought the teacher was lovely, knowledgeable, calm and attentive”
~ Helma

“Lovely 🙂 and a really skilled teacher and informative”
~ Regina

“Amazing!”
~ Sander

Wat onze docent zegt

Één van de vaste docenten in TULA, Irene Lomer, vertelt waarom ze het geven van de ‘Beginnen met Yoga’ workshop zo leuk vind.
“Het geven van de beginners workshop is één van mijn favoriete dingen om te doen. Het voelt heel waardevol om nieuwe en geïnteresseerde yogi’s te begeleiden door de essentiële technieken. Ik vind het geweldig om te zien hoe open, enthousiast en oprecht geïnteresseerd alle deelnemers altijd zijn. Ik geniet ervan om de deelnemers voor te bereiden op de yogalessen en ze het gevoel te geven dat ze er klaar voor zijn om yoga te beoefenen. Zeker wanneer ze specifieke doelstelling hebben ben ik blij dat ik ze op weg kan helpen deze doelstellingen te bereiken met yoga.”
~ Irene

Hoe je je voorbereidt

Opgeven voor de workshop is voldoende. Neem op de dag zelf gemakkelijk zittende kleding mee en dan komt alles goed. Wij zorgen voor de yogamatjes, blokken en alles wat je maar nodig kunt hebben tijdens de workshop. Ook zou je vooraf alvast onze webpagina met praktisch weetjes kunnen lezen.
Ken je iemand die deze workshop ook zou moeten volgen?? Stuur hem/haar dan dit artikel.
Vaak is er maar een klein steuntje in de rug nodig om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen.

De eerstvolgende data voor de workshops vind je hier.

De workshop gevolgd, en nu?

Je weet nu welke yogastijlen het beste bij jou passen en bent helemaal klaar om te starten met groepslessen. Wederom willen we het je zo makkelijk mogelijk maken. Dit doen we met onze introductie aanbieding. Voor €37,50 kun je vijf groepslessen naar keuze volgen die één maand geldig zijn. Probeer vooral diverse stijlen en verschillende docenten. Iedere docent heeft zijn/haar eigen stijl en aangezien smaken verschillen vinden we het belangrijk dat je een juiste match hebt met de docent. Bij TULA hebben we alleen maar geweldige docenten 😉 , maar met de ene persoon klikt het simpelweg beter dan met de andere.  Een goede klik is belangrijk om het beste uit je yogalessen te halen.

Veel plezier!!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!