STAP-budget aanvragen? Zo gaat dat in zijn werk!

Laatste nieuws: Helaas is het niet meer mogelijk om STAP budget aan te vragen voor yoga opleidingen.

Iedereen, ook jij, kan ieder jaar een aanvraag indienen voor een STAP-budget van maximaal €1.000,-. Het Stap-budget is een subsidie vanuit de overheid om een opleiding, training of cursus te volgen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en daarmee wil de overheid stimuleren dat werkenden en werkzoekenden zelf kunnen beslissen over hun loopbaanontwikkeling.

Ook de yoga-opleidingen en yogatrainingen bij Tula zijn te volgen met het STAP-budget. Meerdere van onze yoga-opleidingen kun je zelfs volledig kosteloos meedoen met de STAP-subsidie. Voor de langere trainingen geldt de maximale subsidie en daarmee een korting van €1.000,-. Welke opleiding kies jij?

Kies je Tula opleiding

1. Kies je Tula Yoga opleiding of training

De yoga opleidingen en trainingen die je kunt volgen met het STAP-budget staan vermeld onder het kopje STAP in het menu.

Schrijf je in via het registratieformulier

2. Meld je aan bij Tula

Meld je bij ons aan via het online registratie formulier te vinden op de trainingspagina. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs (PDF). Dit bewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen bij het UWV.

Wees op tijd

3. Wees er op tijd bij!

Per jaar heeft de overheid €200 miljoen beschikbaar voor het STAP-budget. Over het jaar verspreid zijn er verschillende aanvraagrondes, waarvan de volgende aanvraagmogelijkheid op 28 februari start. Dit betekent dat niet iedereen de toekenning krijgt en dat je er dus op tijd bij moet zijn.

Dien je aanvraag in mijn UWV

3. Dien je aanvraag in bij het UWV

De volgende ronde start 17 maart om 10.00 uur.  Je kunt je aanvraag indienen via deze pagina en zorg ervoor dat je voor 10.00uur bent ingelogd. Vanaf 10.00 uur worden alle aanvragen die op dat moment lopen in behandeling genomen. Log je na 10.00 uur in, dan sluit je achteraan in de rij en is de kans kleiner dat je de subsidie toegekend krijgt.

UWV controleert je aanvraag

5. UWV controleert je aanvraag

Het UWV beoordeelt de aanvraag binnen vier weken. Log in om je aanvraag te bekijken.

Starten met je opleiding

5. Starten met je opleiding

Bij goedkeuring ontvangt Tula bericht van het UWV en zal je inschrijving definitief worden verwerkt door ons. Je ontvangt dan van ons verdere informatie over de start van je opleiding.

Aanvraagperiodes STAP-budget

In 2023 zijn er de volgende vijf STAP-aanvraagtijdvakken:

 • 2 januari – 27 februari (vervallen)
 • 28 februari – 30 april
 • 1 mei – 2 juli
 • 3 juli – 3 september
 • 4 september – 31 oktober
 • 1 november – 31 december

Je kunt je aanvraag indienen via deze pagina. Het portaal gaat om 10.00uur open. Zorg ervoor dat je voor 10.00uur bent ingelogd. Vanaf 10.00 uur worden alle aanvragen die op dat moment lopen in behandeling genomen. Log je na 10.00 uur in, dan sluit je achteraan in de rij en is de kans kleiner dat je de subsidie toegekend krijgt.

Helaas is het niet meer mogelijk om STAP budget aan te vragen voor yoga opleidingen. 

STAP-budget voor ontwikkeling en scholing

Wil je een Tula opleiding of training volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren? Dan kun je gebruik maken van het STAP-budget. Hiermee wordt de opleiding stukken voordeliger.

STAP-budget voorwaarden:

     Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
     Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
     Je woont in Nederland.
     Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt het STAP-budget wel combineren met het Levenlanglerenkrediet.
     Je ontvangt voor die kosten van je opleiding waarvoor je STAP-budget aanvraagt, nu of later geen bijdrage van iemand anders dan UWV.
     Het startmoment van je opleiding ligt minimaal vier weken na het indienen van je aanvraag en maximaal drie maanden na het aflopen van de aanvraagtermijn.
     Je hebt dit kalenderjaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.
     Om je recht op STAP-budget te behouden, moet je de opleiding aantoonbaar hebben gevolgd. Is dit niet het geval, dan kan UWV besluiten de subsidie bij je terug te vorderen.
     Je kunt per jaar voor één opleiding STAP-budget aanvragen. Het is niet mogelijk om meerdere opleidingen met STAP-budget te volgen

Veel gestelde vragen over het STAP-budget

Welke Tula yoga-opleidingen kan ik volgen met het STAP budget?
De yoga-opleidingen en yogatrainingen die je kunt volgen met het STAP-budget staan vermeld onder het kopje Trainingen (STAP) in het menu.

Is het STAP-budget ook voor ZZP’ers?
Ja, als ZZP’er is het ook mogelijk om STAP-budget aan te vragen voor yogatrainingen.

Ik ben momenteel werkloos. Kan ik alsnog STAP aanvragen?
Ja, ook dan kom je in aanmerking. Je kunt je laten omscholen door te kiezen voor een yoga opleiding of training.

Is het STAP-budget ook voor werknemers?
Ja, als werknemer kom je ook in aanmerking. Je kunt je laten bijscholen door te kiezen voor een yoga opleiding of training.

Wanneer kan ik STAP aanvragen?
De STAP-aanvraagtijdvakken staan hierboven vermeld.

Wanneer ontvang ik mijn STAP aanmeldbewijs?
Na het invullen van het online registratieformulier voor een training, ontvang je binnen twee werkdagen van ons jouw aanmeldbewijs. Wees dus op tijd met aanmelden.

Mijn aanvraag is goedgekeurd door het UWV. Hoe gaat het nu verder?
Is je aanvraag goedgekeurd door UWV? Gefeliciteerd! Zodra wij alle informatie van het UWV hebben, verwerken wij je inschrijving. Je ontvangt vervolgens van ons per e-mail een definitieve bevestiging en meer informatie over jouw training.

Wat gebeurt er als mijn STAP-budget aanvraag wordt afgekeurd?
Bij afkeuring kun je alsnog meedoen met de training. Je betaalt dan het reguliere tarief van de training.
Ben je afhankelijk van toekenning door STAP? Dan kun je in het volgende tijdvak gewoon een nieuwe STAP-aanvraag indienen bij het UWV voor de opleidingen en trainingen die daarna gaan starten.

Moet ik het lesgeld van een STAP-opleiding eerst zelf betalen?
Als je je wilt inschrijven voor een opleiding of training met het STAP-budget hoef je niet eerst zelf het lesgeld te betalen. Als jouw STAP-aanvraag wordt goedgekeurd door het UWV, dan betaalt het UWV jouw lesgeld tot een maximum van €1.000. Is het totale bedrag hoger dan €1.000? Dan betaal je het restant zelf.

 

Voor opleidingen voor wat betreft de financiering gebruik wordt gemaakt van het STAP-budget gelden aanvullende voorwaarden. Deze vind je hier.

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!