Vinyasa Yoga Teacher Training

Vinyasa Yoga Teacher Training

Introductie workshop #2

Meld je aan voor de GRATIS introductie workshop op zaterdag 9 november  (14.00 tot 16.00 uur)

Introductie workshop #3

Meld je aan voor de GRATIS introductie workshop op zaterdag 7 december (14.00 tot 16.00 uur)

Word een inspirerende yogadocent!

Begin in januari 2020 in Ede!

Introductie

Leer de essentie van Vinyasa yoga kennen en op authentieke wijze over te brengen als yogadocent. Na het volgen van deze Vinyasa yoga docentenopleiding heb je alles in huis om op een professionele manier yogales te geven. Je ontvangt een grondige training in de technische kennis van yogahoudingen (asana’s), yoga-anatomie en adjustments (aanpassingen van houdingen). Je leert op een holistische manier lesgeven en weet hoe je de essentie van yoga op een creatieve en nuchtere manier kunt overbrengen.

In de opleiding verkennen we verschillende les-structuren (sequences). Je zult je vaardigheden verdiepen, verfijnen en integreren zodat je op een veilige en inspirerende manier Vinyasa yogalessen kunt geven. We behandelen de geschiedenis van Vinyasa yoga, yogafilosofie, techniek en anatomie en we oefenen met lesgeven in kleinere studiegroepen.

De opleiding is een gecertificeerde 200-uurs yoga docentenopleiding en is zorgvuldig ontworpen door Marlene Henny. Niet alleen om je te inspireren om yogales te gaan geven, maar ook om je eigen yoga beoefening naar een hoger niveau te tillen, nieuwe inzichten te verwerven in de beoefening van yoga en hoe dit toe te passen in het lesgeven. Marlene geeft al meer dan 15 jaar les en is nationaal en internationaal bekend om haar kennis en ervaring in het opleiden van Vinyasa yogadocenten. Daarnaast geeft Marlene diverse verdiepende trainingen voor zowel docenten als beoefenaars. Marlene nodigt ook gastdocenten uit, die allemaal hun eigen expertise hebben, om deze training nog meer kwaliteit te geven.

Deze training is een diepgaande studie die vraagt om betrokkenheid, toewijding en het verlangen om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van yoga beoefening en les geven.

 

Lesmethode

Wat maakt iemand tot een goede docent? Hoe gebruik je je stem het meest effectief? Hoe creëer je een effectieve les? De kunst van het lesgeven wordt in al zijn facetten bestudeerd, we onderzoeken wat nodig is om een goede yogadocent te zijn en je hebt de ruimte om jezelf als docent te leren kennen en ontwikkelen zodat je op een zelfverzekerde manier les kunt geven.

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Na de opleiding ben je in staat om met voldoende zelfvertrouwen invulling te geven aan jouw persoonlijke, unieke stijl van lesgeven. Je kunt zelfstandig Vinyasa yogalessen verzorgen met de juiste opbouw, methodiek, techniek, ademhalingen- en ‘flow’. Je hebt kennis van yoga filosofie en kunt dit toepassen in je lessen. Je kunt zelfverzekerd lesgeven en je hebt handvaten om je studenten te helpen in hun kracht te komen.

We duiken diep in de filosofie van yoga en gaan onderzoeken hoe we dit kunnen toepassen in het dagelijks leven. De eeuwenoude traditie en kennis van yoga passen we toe op de moderne tijd en we ontdekken hoe we deze kennis kunnen gebruiken voor de vraagstukken van nu. We bekijken hoe we de wijsheid uit de traditie van yoga in je lesgeven kunt verwerken.
Rode draad door de training is hoe het fysieke en filosofische aspect van yoga elkaar versterkt en één geheel is. En hoe je dit kunt overbrengen aan je studenten.

Inhoud van de training

 • Je leert hoe je een Vinyasa yogales aan een groep mensen geeft
 • Leer hoe een yogales te geven voor beginners en meer gevorderde studenten
 • Het gebruik van je stem, de ruimte en het afstemmen op de energie in een groep
 • Begrijpen hoe je veelvoorkomende fouten kunt opmerken en corrigeren
 • Techniek en aanpassingen van asana’s
 • Beoefening van asana’s kenmerkend voor Vinyasa yoga: hoe integreer je houdingen in een flow
 • Je leert zonnegroeten met moderne variaties
 • Je krijgt kennis van de essentie van Vinyasa yoga
 • Transities: hoe beweeg je van houding naar houding en hoe begeleid je je studenten dit te doen
 • Vinyasa Kramas – (stap voor stap) werken naar een specifieke houding in een les
 • De basis beginselen van assisteren
 • De voordelen van yogahoudingen en contra-indicaties
 • Yoga filosofie en een introductie van Chakra’s en het subtiele energetische lichaam
 • Restoratieve houdingen en diepe ontspanning
 • Observatie en terugkoppeling op je persoonlijke yoga beoefening en lesgeven
 • Les planning en structuur
 • Lesgeven met een thema
 • Hoe positioneer je jezelf in de les
 • Hoe breng je de sfeer en gevoel van yoga tot uiting in een les

Na de opleiding

TULA is geregistreerd bij Yoga Alliance. Dat betekent dat wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond jezelf kunt registreren als internationaal RYS-200 yogadocent (geregistreerde yogadocent die een 200-uurs yoga opleiding heeft afgerond bij een Yoga Alliance geregistreerde opleidingsinstituut).

Vereisten

Je beoefent regelmatig en consistent yoga en voelt een groot verlangen om de moderne manier van yoga beoefening te onderzoeken en te verdiepen. Je kunt een intensief programma verwachten waar je jouw mogelijkheden als yogadocent onderzoekt en uit de training komt met een groter bewustzijn.

Lesgeven

Lesgeven is een vak en we leren je dit vak te kennen en toe te passen zodat je na de opleiding volwaardige yogalessen kunt geven. We kijken naar jouw unieke kwaliteit als docent en hoe je dat kunt versterken en naar buiten kunt brengen. Op een positieve en constructieve manier ontvang je terugkoppeling op je lesgeven en hoe je jezelf het beste kunt ontwikkelen als yogadocent.

Geschiedenis & Filosofie

Je leert en begrijpt de historische en filosofische context van yoga, zowel voor jezelf als in je lesgeven. Tijdens de opleiding zie je hoe de geschiedenis van yoga al eeuwen teruggaat en zijn wortels heeft in India. Ook kijken we hoe dit wordt toegepast in de moderne manier van beoefenen van yoga en kijken we naar de mythen achter de asana’s. Je krijgt een introductie tot het subtiele energetische lichaam, waar we de chakra’s en kosha’s zullen onderzoeken.

Toegepaste anatomie & fysiologie

Zelf de meest simpele houdingen vragen om complexe en dynamische acties in ons lichaam. In deze module leer je de namen, functies en uitdagingen van verschillende houdingen vanuit het perspectief van toegepaste anatomie. Je volgt online een anatomie cursus van David Keil.

Pranayama

Je leert verschillende ademhalingstechnieken – een van de basis principes binnen yoga beoefening en hoe deze in een les te integreren. De diepe connectie van de ademhaling verbonden met beweging en de vitale levenskracht wordt onderzocht. Hoe kun je helpen je studenten door middel van ademhalingstechnieken hun yoga beoefening te verdiepen?

Bedrijfsvoering als yogadocent

We bespreken de groeiende industrie voor yogadocenten en hoe je jezelf op een unieke wijze kunt presenteren als yogadocent. Hoe kun je werk vinden als yogadocent, hoe begin je je carrière en maak je reclame voor jezelf.

Leeslijst

Je ontvangt het TULA yogadocenten opleidingshandboek (in het Engels), deze is in de prijs inbegrepen. Daarnaast is het nodig de volgende boeken aan te schaffen:
~ Yoga, the Spirit and Practice of moving into Stillness | Erich Schiffmann
~ YogaMind, Body and Spirit | Donna Farhi
~ The Yoga Sutras of Patanjali | Swami Satchidananda
~ Functional Anatomy of Yoga: A Guide for Practitioners and Teachers | David Keil
~ The Heart of Yoga | T.K.V. Desikachar

Al deze boeken kunnen online worden besteld en we adviseren alvast te beginnen met lezen voordat de training start. Naast het lezen van de boeken kun je tijdens de training huiswerk verwachten.

MARLENE HENNYMarlene Henny yogadocent - TULA Yoga

“Ik ben een gepassioneerde, gecertificeerde en ervaren Vinyasa yogadocent. Mijn passie is om zoveel mogelijk het goede van yoga te verspreiden en een platform te creëren om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen!

Ooit werd ik verliefd op de schoonheid van dans en na een aantal jaar als danser te hebben geleefd kwam yoga op mijn weg. Het was niet lang voordat ik Vinyasa yoga ontdekte.

Yoga heeft me geleerd mezelf geheel te accepteren. Het heeft me geleerd sterk én zacht te zijn en hoe met het leven om te gaan. Maar vooral gaf het me inzicht hoe een authentiek, liefdevol persoon te zijn en mijn kennis en kwaliteiten te delen. Tijdens mijn yoga-reis heb ik gestudeerd en ben geïnspireerd door docenten als Shiva Rea, Janet Stone en Julie Martin. In de ontwikkeling van mijn eigen stijl heb ik beweging in de houdingen geïntegreerd. Ik ben geen dogmatische, traditionele docent maar kijk altijd naar de persoonlijke expressie en wat nodig is in het moment. Voor mij betekent yoga niet het strikt vasthouden aan een traditie maar toestaan dat er ook beweging en verandering naar nieuwe vormen kan zijn, geïnformeerd door de groeiende kennis over yoga.”

Marlene’s naam is zeer bekend in Nederland door andere Ekhart Yoga. Ze is een ervaren geregistreerde yogadocent- en opleider (E-RYT500) en geeft lessen, workshops en training-modules voor yogadocent opleidingen: ‘The Foundational Sequencing Course’en ‘The art of sequencing’. Ze is een van de leidende docenten in verschillende level 1 en 2 yogadocent opleidingen in Nederland.

Prijzen en Data

Prijzen

De totale kosten van de Vinyasa yogadocent opleiding hangt af van welke optie je kiest. Er is geen BTW* van toepassing op de prijs.

 • Optie 1: SUPER Early bird : € 2.000,-
  ⤿ betaald vóór 31 oktober 2019
 • Optie 2: Early bird : € 2.100,-
  ⤿ betaald vóór 1 december 2019
 • Optie 3: Regulier : € 2.200,-
  ⤿ betaald vóór 15 januari 2019
 • Optie 4: Termijnen : € 2.300,-
  ⤿ betaal in vier gelijke termijnen

*TULA is aangesloten bij het CRKBO als officiële beroepsopleiding waardoor er 0% BTW op de trainingen rust.

Data

Januari : 18 & 19
Februari :  8 & 9 | 29 (+1  maart)
Maart : 1 | 21 & 22
April : 4 & 5 | 11 | 18 & 19
Mei : 2 & 3 | 16 & 17 | 30
Juni : 6 & 7 | 14 | 20
Juni : 27 & 28 >> examenweekend

DAGELIJKS SCHEMA
Zaterdagen 10.00-19.00
Zondagen 11.00-19.00

Lunchpauze rond 13.00-14.00

Tijdens de opleiding ontvang je 20% korting op een 5, 10 of 20 rittenkaart

GRATIS Introductie workshops

We nodigen je graag uit om kennis te komen maken met onze studio en met Marlene Henny tijdens een van de introductie workshops van de Vinyasa yoga docentenopleiding.
Vijf redenen waarom we aanraden om deze workshop mee te doen voordat je een keuze maakt om aan de training deel te nemen:
✓ Leer alles over de training
✓ Maak kennis met Marlene
✓ Ontmoet mede-studenten
✓ Stel al je vragen
✓ Ontvang een geweldige Vinyasa yogales van Marlene
✓ Besluit of deze training bij jou past, alleen dan haal je het maximale uit deze training

Introductie workshop #1

Zat. 12 oktober
(14.00 – 16.00 uur)

Introductie workshop #2

Zat. 9 november
(14.00 – 16.00 uur)

Introductie workshop #3

Zat. 7 december
(14.00 – 16.00 uur)

Marlene Henny

Hoor van Marlene zelf waarom het belangrijk is om de juiste docentenopleiding te kiezen. Oriënteren je op de verschillende mogelijkheden en kies de stijl en docent die het beste bij je past. Ze verteld je graag meer over de vinyasa training in een introductie workshop op één van de bovenstaande data. Tot snel!

INSCHRIJVEN VOOR DE OPLEIDING

Om je aan te melden voor de training vragen we je het volgende registrate formulier in te vullen of klik op de knop hieronder. Lees aub. ook zorgvuldig de Terms & Conditions door.

Zodra we je aanmelding hebben ontvangen sturen we een factuur waarmee je je registratie van bevestigen.

Mocht je vragen hebben, of graag meer informatie ontvangen, aarzel dan niet om ons een mail te sturen. Onze email is ede@tulayogastudios.nl.

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!