Ayurveda programma

Ayurveda ontstond duizenden jaren geleden in India. Ayur betekent leven en Veda ‘weten’. Dit ‘weten’ houdt niet alleen het rationele weten in, maar ook een dieper, intuïtief weten. Het wordt gezegd dat de wijsheid van Ayurveda niet gecreëerd is, maar dat het herinnerd werd door de wijzen van het oude India.

Het voornaamste doel in de Ayurveda is om de gezondheid te ondersteunen, dus een gezond lichaam zo gezond mogelijk te houden. Wanneer er een onbalans of ziekte is kan Ayurveda ondersteunen bij het herstellen van de balans in lichaam en geest. Voeding en leefstijl zijn belangrijke ingrediënten voor een goede gezondheid. Wát je eet is daarbij belangrijk, maar dat is niet het enige. Hoe je dat eten verteert is net zo belangrijk. Spijsverteringsenzymen worden gesymboliseerd door een vuur, dat agni genoemd wordt. Hoe beter je voor je agni zorgt, des te beter je je voeding gaat verteren. Wanneer je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je maaltijd alle zes de smaken bevat, dan heeft dat een positieve invloed op de werking van je spijsvertering. Deze zes smaken zijn zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang.

Over Ayurveda

Hoe je verteert is dus belangrijk. De spijsvertering wordt voornamelijk gereguleerd door het element vuur. Vuur transformeert: bijvoorbeeld hout tot as. In het lichaam transformeert het vuur voedsel tot energie en tot weefsel. Het spijsverteringsvuur zorgt er dus voor dat het voedsel dat je nuttigt uiteindelijk je lichaam wordt.

Keukenkruiden en specerijen zijn bijzonder geschikt om de spijsvertering te ondersteunen. Je kunt kiezen voor Indiase specerijen als komijn en koriander, maar ook voor Nederlandse tuinkruiden als tijm en rozemarijn. Een goede spijsvertering is individueel bepaald. In de media lees je vaak algemene informatie over voeding, denk bijvoorbeeld aan “broccoli is gezond” of “superfood geeft energie”. Dat is ook zo, alleen niet altijd voor iedereen. De een vaart er wel bij, de ander verteert het slecht en krijgt er juist winderigheid of minder energie van. Wat gezond is voor de een is niet per se gezond voor de ander.

Een belangrijk uitgangspunt van de Ayurveda is om alleen te eten wanneer je echt honger hebt. Met honger wordt de honger bedoeld die je in je buik voelt, rondom je maag. Een hongergevoel in de buik geeft aan dat de spijsverteringsenzymen klaar zijn voor voeding. De juiste brandstof voor een groot vuur zou een groot blok hout zijn, voor de spijsvertering is de juiste brandstof een volwaardige maaltijd. Echter, wanneer je geen hongergevoel hebt – en het vuur dus klein is – is het verstandig om niet te eten. Op eenzelfde manier als een groot blok hout een veel te klein vuurtje dooft, zo ook wordt het spijsverteringsvuur zwakker als je regelmatig eet wanneer je geen hongergevoel hebt. Het is dan dus beter om te wachten totdat het vuur weer groot is en klaar is voor een volwaardige maaltijd. Wanneer je vaak eet wanneer je geen buikhonger hebt worden er onverteerde resten gecreëerd, wat een negatief effect op je gezondheid heeft. Wanneer je echter eet bij een hongergevoel worden voedingsstoffen optimaal opgenomen en afvalstoffen adequaat afgevoerd. Zo worden alle lichaamsweefsels goed gevoed en de gezondheid ondersteund.

Let de volgende keer dat je iets wilt eten eens op of je wel echt honger hebt!

De wetenschap van de Ayurveda is gebaseerd op de vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze vijf elementen vind je overal: in de natuur, in je voedsel en dus ook in je eigen lichaam. De vijf elementen in het lichaam hebben een continue interactie met de vijf elementen buiten het lichaam door middel van je voeding, de seizoenen en je activiteiten.

De wijzen – de ‘zieners’ van het oude India – ‘zagen’ dat deze elementen ook een onderlinge interactie hebben. Samen vormen ze drie biokrachten, dosha’s genaamd. De dosha’s zou je kunnen zien als de managers; zij reguleren alle noodzakelijke functies die je lichaam in goede gezondheid houden. Kapha is een intelligente biokracht die de bouwstenen aarde en water gebruikt om het lichaam te beschermen en te ondersteunen. Pitta gebruikt daarvoor de bouwstenen vuur en water, en vata gebruikt lucht en ruimte.

Om goed te kunnen functioneren heeft iedereen alle drie de dosha’s in zich, en dat maakt dat wij mensen voor een groot deel hetzelfde zijn. Tegelijkertijd is de ene persoon geboren met net iets meer kapha, de ander met net iets meer pitta en weer een ander met iets meer vata. Dat maakt dat iedere persoon uniek is in de manier waarop de dosha’s in hem of haar tot expressie komen. De dosha’s hebben invloed op de spijsvertering en fysieke en psychologische kenmerken. Gedurende je leven zijn de elementen in je lichaam continu in interactie met de elementen daarbuiten. Wanneer deze interactie niet ondersteunend is, kan dit ervoor zorgen dat één of meerdere dosha’s verstoord raken ten opzichte van de balans die bij de geboorte bepaald is.

Behalve de constitutie ten tijde van de geboorte kijkt de Ayurveda ook naar de constitutie op een willekeurig moment in je leven. Wanneer deze verschilt ten opzichte van je prakruti – je geboorteconstitutie – dan is er een onbalans die kan uitmonden in klachten. Deze constitutie op dit moment wordt vikruti genoemd. De richtlijnen vanuit de Ayurveda kunnen helpen deze onbalans te herstellen en, afhankelijk van de ernst van de onbalans, lichaam en geest weer in balans brengen.

Vata-types zijn geneigd om te dromen, ze zijn verbeeldend en zitten vol creatieve energie. Ze kunnen ook vergeetachtig zijn, spaced out, angstig en gestresst. Vata-problemen zijn bijvoorbeeld een onregelmatige spijsvertering, opgeblazen gevoel, angsten en gewrichtsklachten. Het spijsverteringsvuur van het vata-type is onregelmatig.

Pitta-types zijn vaak vol zelfvertrouwen, gepassioneerde leiders, zeer georganiseerd en perfectionistisch aangelegd. Teveel pitta kan er echter voor zorgen dat ze snel vurig worden, of kortaf en geïrriteerd. Pitta-mensen ontwikkelen snel huidklachten, brandend maagzuur en maagzweren, en raken snel oververhit. Het spijsverteringsvuur van het pitta-type is sterk, en wanneer ze bij honger niet eten kunnen ze erg geïrriteerd raken. Beter dus om ze eerst eten te geven en dan pas moeilijke gesprekken te voeren!

Veel kapha-types zijn loyaal, warmhartig, kalm en liefdevol. Teveel kapha kan er echter voor zorgen dat ze moe, lui, energieloos en veel te toegeeflijk worden. Kapha-types zijn vatbaarder voor slijmophoping, gewichtstoename en een trage spijsvertering. Hun verteringsvuur is laag en ze kunnen gemakkelijk een maaltijd overslaan zonder zich flauw of geïrriteerd te voelen.

Over Liese van Dam

Liese: “Mijn eerste kennismaking met yoga was in 1995 toen ik in Londen woonde. Ik was diep onder de indruk van die allereerste les en ben sindsdien niet meer gestopt. Een jaar later, tijdens de Sivananda yogadocentenopleiding in India kwam ik in aanraking met Ayurveda en realiseerde ik me dat de twee een diepe en onlosmakelijke verbinding hebben.

Na vier jaar in de Sivananda ashrams gewoond, geleefd, geleerd en lesgegeven te hebben kwam ik terug in Nederland. Yoga zat in mijn lijf en was een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Waardevolle bouwstenen voor mijn lesgeven én het leven waren gelegd.

Naast het geven van wekelijkse yogalessen studeerde ik verder bij Françoise Freedman van Birthlight tot pre-, postnataal, baby en well woman yogadocent en aan de Academy of Ayurvedic Studies (nu Delight Academy of Ayurveda) tot Ayurveda Practitioner. Als docent ben ik verbonden aan Delight Academy en geef ik les aan tweedejaars studenten van de Ayurveda beroepsopleiding en jaarlijks de tiendaagse ‘Ayurveda Nutrition Course’ voor algemeen geïnteresseerden. Voor The Yoga Therapy Institute geef ik de module Ayurveda en Yogatherapie.

Sinds een paar jaar woon ik in Ede en het voelt nu als de tijd om mijn kennis hier te gaan delen. De nadruk in mijn lesgeven ligt op hoe het geleerde praktisch toepasbaar kan worden gemaakt in jouw dagelijkse leven, want alleen dan kunnen de kennis van Yoga en Ayurveda een voedend en blijvend effect hebben.”

Lees meer over Liese op haar eigen website

Liese vertelt over het Ayurveda programma

basiscursus

Ayurveda basiscursus

Ayurveda is de eeuwenoude kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Expert Liese van Dam heeft een speciale cursus ontwikkeld waarin je alle aspecten van Ayurveda kunt leren. Deze cursus bieden we je aan verspreid over vijf weken. Ieder met een andere thema. Op deze manier kun je op een prettige manier Ayurveda integreren in je leven en werken aan meer balans en energie.

Gezondheid, balans en energie zijn aspecten van ons leven waar we dagelijks mee te maken hebben. Soms is het zoeken naar de juiste manier waardoor we ons vitaal en uitgerust voelen.
Heb je soms het gevoel dat de balans moeilijk te vinden is voor je? Of ben je bewust bezig met gezonde voeding en levensstijl en zoek je naar verdieping?

In de cursus gaan we in op de basis aspecten van de Ayurveda, die je kunnen helpen keuzes te maken die passen bij jou unieke persoonlijkheid en behoefte.
Door deze eeuwenoude kennis te vertalen naar de moderne tijd is het mogelijk Ayurveda direct toepasbaar te maken. Je gaat het effect merken in je slaap, voeding en behoefte aan rust.
Deze cursus leert je de eerste stappen en geeft kennis over de principes van Ayurveda. De kennis wordt overgedragen door Liese van Dam op een moderne en inspirerende wijze. Je leert welk voedsel jouw Dosha (constitutie) ondersteunt en wat het uit balans brengt, daarbij is het zeker niet zo dat je wel of niet vegetariër, veganist of iets anders moet zijn. In deze cursus ontvang je heel veel praktische informatie die je direct kunt toepassen. je leert hoe je de woorden ‘balans’ en ‘energie’ direct kan gaan ervaren door eenvoudige methodes. Iedere les bestaat uit een lezing met theorie, praktische handreikingen en recepten.

Je leert hoe je meer vitaliteit, energie en voldoening in je leven kunt gaan ervaren!
Onderwerpen

Les 1: Ontdek je dosha
Les 2: Voeding voor een echt voldaan gevoel
Les 3: Dagelijkse routine voor optimale energie
Les 4: Yoga voor jouw type
Les 5: De ayurvedische keukenapotheek

Deze cursus zal je helpen

✔    Door middel van voeding, leefstijl en yogabeoefening meer balans in je leven te brengen.
✔    Om te gaan met disbalans. De laatste les staat in het teken van milde disbalansen en leer je hoe je simpele keukenremedies kunt inzetten bij kleine ongemakken. Denk hierbij aan een opgeblazen gevoel, een snijwond, een zere keel, verkoudheid, hooikoorts of een griep.
✔    Algemene richtlijnen met betrekking tot voeding en leefstijl in je leven toe te passen: wanneer, hoe en wat te eten & te drinken en hoe je spijsverteringsvuur optimaal kan laten werken.
✔    De effecten van yogahoudingen en ademhalingsoefeningen te ervaren op je lichaam en geest.
✔    Jouw specifieke constitutie te herkennen: Vata, Pitta of Kapha.

Dit ontvang je als je je aanmeldt

✔    Een praktische, interactieve cursus waar je in 5 weken uitgebreide kennis Ayurveda ontvangt.
✔    Je gaat naar huis met een uitgebreide syllabus vol informatie.
✔    Je ontvangt ‘Het kleine Ayurveda kookboek’ vol heerlijke recepten geschreven door Liese van Dam.
✔    Specifieke remedies om in te zetten bij kleine ongemakken zoals een opgeblazen gevoel, een snijwondje, zere keel, verkoudheid, hooikoorts of een griep.
✔    Informatie over hoe je de zes smaken in een maaltijd kan brengen.

Data Basiscursus 2022:
Donderdag 10, 17, 24, 31 maart en 7 april
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
  ⤿ meld je aan

Investering : €160,-

⤿ met een Tula onbeperkt abonnement ontvang je 10% korting op de reguliere prijs – gebruik KORTING10 bij het afrekenen

Heb je interesse in de cursus, of wil je meer weten en Liese ontmoeten?
Meld je aan voor de gratis introductiebijeenkomst op donderdag 3 maart (19:30-21:00) via het rooster van Tula Ede

GRATIS introductie: Ayurveda basiscursus

Heb je interesse in de cursus, of wil je meer weten en Liese ontmoeten?
Meld je aan voor de gratis introductiebijeenkomst op donderdag 3 Maart!

Plaats: Tula yogastudio Ede
Tijd: 19.30 tot 21.00 uur

Achtergrond - Tula Yogastudios

workshops

Workshops

Doe mee met deze interactieve driedelige workshop reeks over Ayurveda. Je kunt de hele reeks bijwonen, of ervoor kiezen om één workshop te reserveren.

Onderwerpen

○     Workshop #1   – 13 november – Veganisme en vegetarisch eten vanuit Ayurvedisch perspectief

○     Workshop #2   – 27 november – Gezonde vetten – vind door de bomen het bos!

○     Workshop #3   – 11 december – Een gezonde en mooie huid – Ayurvedische tips voor voeding en huidverzorging.

Voor iedere workshop geldt

○     Voorkennis is niet nodig.
○     Iedere workshop bestaat voornamelijk uit het delen van informatie, praktische vaardigheden en tips. Er is voldoende tijd om vragen te stellen. Ook ga je zelf dingen doen en ervaren.
○     Je krijgt een uitgebreide hand-out met extra informatie zodat je thuis ook echt aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

Wanneer je wilt deelnemen aan de Ayurveda workshops kun je kiezen om één afzonderlijke workshop mee te doen, of om ze allemaal bij te wonen. Je kunt ook eerst alleen de eerste reserveren en daarna besluiten de andere twee ook mee te doen.

○     Deelnemen aan alle drie workshops » € 80,-
○     Deelnemen aan één workshop » € 30,-

»  Tula Onbeperkt abonnees ontvangen 20% korting op de reguliere prijs – gebruik KORTING20 bij het afrekenen
»  Tula Groot abonnees ontvangen 10% korting op de reguliere prijs – gebruik KORTING10 bij het afrekenen

Veganisme en vegetarisch eten vanuit Ayurvedisch perspectief

Datum:  13 november
Tijd:       14.00 – 16.30 uur

Ben jij iemand die al gezond eet, of bewust bezig is met voeding en met de ecologische voetafdruk die je daarmee op de aarde achterlaat?

Dan is het mogelijk een vraag of het zin heeft je te verdiepen in de Ayurveda. Of misschien weet je dat er verbeteringen nodig zijn in je leef- en voedingspatroon maar weet je niet waar je moet beginnen omdat je in de war raakt door het aantal verschillende diëten? Leer dan vooral de basisprincipes van de Ayurveda. Deze gaan namelijk terug naar de basisprincipes van het leven en geven richting in alle moderne opvattingen over voeding.

Vaak wordt gedacht dat bij vegetarisch of veganistisch eten, de nadruk ligt op dat wat je weglaat (vlees en/of zuivel, honing en andere producten van een dier). Vanuit de Ayurveda ga je juist leren om heel precies te kijken naar dat wat je dan wél eet. Bijvoorbeeld wat zit er nu in die vleesvervanger en wat is het effect ervan op je lichaam?

Daarnaast heeft het een meerwaarde om te leren hoe je eet, wanneer je eet, hoeveel je eet, je leefstijl en nog een aantal dingen die zorgen voor een goede spijsvertering en die ertoe bijdragen dat voeding ook echt voldoening geeft. Dit geldt natuurlijk ook voor vegetarisch eten, glutenvrij eten etc. Tijdens deze workshop leer je hoe je de Ayurvedische principes kunt toepassen in jouw huidige leven, gewoon hier in Nederland.

In deze workshop leer je:
○     Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot vegetarische of veganistische voeding
○     Hoe een vegetarische of veganistische gebalanceerde maaltijd samen te stellen
○     Over het belang van eiwitten en hoe deze binnen te krijgen
○     Hoe je ervoor zorgt dat je geen voedingsstoffen mist of tekorten krijgt
○     Hoe de manier waarop je eet effect heeft op je spijsvertering

Voor deze workshop geldt:
○     Voorkennis is niet nodig, beginners zijn welkom!
○     Iedere workshop bestaat uit het delen van informatie, praktische vaardigheden en tips. Er is voldoende tijd om vragen te stellen. Ook ga je zelf dingen doen en ervaren.
○     Je krijgt een uitgebreide hand-out met extra informatie zodat je thuis ook echt aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

Gezonde vetten – vind door de bomen het bos!

Datum:  27 november
Tijd:       14.00 – 16.30 uur

Ayurveda geeft al duizenden jaren adviezen en richtlijnen om ons leven zo gebalanceerd mogelijk te leven en lichaam en geest te ondersteunen. Volgens de Ayurveda is wat we eten een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam en geest. Het soort en de hoeveelheid vet speelt daarbij een belangrijke rol. We weten allemaal dat een gefrituurde hap wel heel lekker kan zijn, maar niet bepaald gezond is. Zeker niet wanneer we het met regelmaat eten. Maar er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar verschillende vetten en de hoeveelheid ervan die gezond is. De laatste wetenschappelijke onderzoeken bevestigen wat Ayurveda sinds duizenden jaren zegt. Zo ondersteunt vet de opname van verschillende mineralen uit je voeding. En het gebruik van bijvoorbeeld ghee helpt bij het goed functioneren van je darmen en je hersenen. In deze workshop ga je leren over allerlei soorten vet – dierlijk en zeker ook plantaardig – en waarom deze nu wel of niet goed voor jou zouden zijn.

In deze workshop leer je:
○     Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot je spijsvertering
○     Het belang en de functie van vet in je voeding voor je lichaam en geest
○     Welke vetten gezond zijn en welke vetten voor welk dosha type het meest geschikt zijn
○     Hoeveel vet goed en gezond is voor jou persoonlijk

Voor deze workshop geldt:
○     Voorkennis is niet nodig, beginners zijn welkom!
○     Iedere workshop bestaat uit het delen van informatie, praktische vaardigheden en tips. Er is voldoende tijd om vragen te stellen. Ook ga je zelf dingen doen en ervaren.
○     Je krijgt een uitgebreide hand-out met extra informatie zodat je thuis ook echt aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

Een gezonde en mooie huid – Ayurvedische tips voor voeding en huidverzorging.

Datum:  11 december
Tijd:       14.00 – 16.30 uur

Wil jij ook graag een mooie en glanzende huid? Ontdek dan de geheimen vanuit de Ayurveda om ervoor te zorgen dat je huid gaat stralen. Je huid is je visitekaartje, het is een afspiegeling van de balans van de dosha’s in je lichaam en geest. In deze workshop leer je welke factoren belangrijk zijn zodat de huid van binnenuit goed opgebouwd en gevoed kan worden. En hoe zit het nu met de verzorging van je huid? Welke producten ondersteunen je huid en welke kun je beter vermijden. Het allerleukste is natuurlijk om te leren wat je zelf kunt maken om je huid goed te voeden. Tijdens de workshop maken we ene huidverzorgingsmiddel, deze krijg je ook mee naar huis.

In deze workshop leer je:
○     Basiskennis van de Ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot je huid
○     Hoe kies je voeding die je huid laat stralen
○     Welke producten zijn wel en welke niet goed voor je huid en lichaam
○     Recepten zodat je je eigen huid- en haar verzorgingsproducten kunt maken en gebruiken

Voor deze workshop geldt:
○     Voorkennis is niet nodig, beginners zijn welkom!
○     Iedere workshop bestaat uit het delen van informatie, praktische vaardigheden en tips. Er is voldoende tijd om vragen te stellen. Ook ga je zelf dingen doen en ervaren.
○     Je krijgt een uitgebreide hand-out met extra informatie zodat je thuis ook echt aan de slag kunt met wat je hebt geleerd.

BONUS
Je ontvangt recepten voor zelfgemaakte huidverzorging, zodat je thuis aan de slag kunt met je eigen producten

Achtergrond - Tula Yogastudios

kuur

Reinigingskuur

Ook fit en gezond de zomer ingaan?

Doe dan mee met onze driedaagse reinigingskuur en merk het verschil.

Ayurveda geeft al duizenden jaren adviezen en richtlijnen om zo gebalanceerd mogelijk te leven. Daarin is het belangrijk om met de seizoenen mee te bewegen en het lichaam in z’n natuurlijk ritme te ondersteunen. De lente is een tijd van opruimen en schoonmaken, dat geldt voor de natuur én voor ons eigen lichaam. In de winter is het belangrijk dat we het warm genoeg hebben, we eten in die tijd ook wat zwaarder – denk aan alle stamppotten. Wanneer het buiten warmer wordt, gaat het lichaam in de modus van reinigen. Mee bewegen met de seizoenen helpt deze reiniging te ondersteunen en effectief te laten verlopen zodat je vol energie de zomer in gaat. Vanuit de theorie van de Ayurveda leer je het belang van reinigen en welke effecten je kunt verwachten van een reiniging.

Dit ontvang je tijdens deze kuur

○     Begeleiding van onze Ayurveda expert Liese van Dam
○     Je gaat zelf een reiniging ervaren en hoe het voelt om met meer energie de zomer in te gaan.
○     Basiskennis van de ayurveda: de drie dosha’s vata, pitta en kapha met betrekking tot voeding en reiniging
○     De rol van de drie dosha’s in je spijsvertering en reiniging
○     Hoe je zelf een reiniging kunt doen en waar je op moet letten om deze goed te laten verlopen
○     Je leert van de ervaringen van anderen
○     Je lift mee op de energie van de groep – samen is het zoveel gemakkelijker dan alleen een reiniging doen.
○     Je krijgt een hand-out met alle informatie inclusief boodschappenlijstjes

Lezing over reiniging vanuit de Ayurveda – open voor iedereen

Tijdens deze lezing krijg je inzicht in het principe van reiniging en wat je kan verwachten tijdens de 3-daagse reinigingskuur in het weekend van 22, 23 en 24 april 2022.

Je ontvangt alle informatie om de reinigingskuur met mungbonen zelf te gaan doen. Vrijdag 19 april begint de kuur – deze doe je zelf thuis, je maakt zelf je eigen soep en volgt daarin je eigen ritme. Tijdens de kuur kom je op inplande tijden samen met de groep voor een yogales, een wandeling en een gezamenlijke afsluiting. Tussendoor kun je vragen stellen aan elkaar en de docent en ervaringen delen met de andere cursisten in de WhatsApp groep.

Details

De lezing vindt plaats op: 19 april
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Investering voor alléén de introductielezing: €15,-

» Besluit je de reiniging te gaan doen, dan krijg je de prijs van de lezing als korting op de totaalprijs (je betaalt dan nog €70,- in plaats van €85,-).

Voorbereiding en start kuur:

Doe je mee met de groep dan begin je na de lezing op 6 april thuis met het afbouwen van je normale voedingspatroon. Door het geleidelijk aan weglaten van voedingsmiddelen laat je jezelf alvast wennen. Je krijgt hier uiteraard duidelijke instructies hiervoor.

Vóór 21 april:

Je hebt een formulier ingevuld met een aantal vragen over je gezondheid, aan de hand daarvan laat Liese je weten of deze driedaagse reinigingskuur voor jou een goede keus is. Indien nodig hebben je telefonisch contact met Liese.

Donderdag 21 april:

Je hebt alle ingrediënten voor de kuur in huis gehaald en je bent klaar om te beginnen. We wensen elkaar via de WhatsApp groep succes voor de start vrijdag 9 april.

Vrijdag 22 april:

Je begint zelf thuis met de reinigingskuur. ’s Avonds is er een speciale yogales met de groep. De les van anderhalf uur is afgestemd op de kuur en de groep; je strekt, beweegt en er is veel aandacht voor een diepe ontspanning. Tevens is er na de les tijd om je ervaring van de dag te delen.
> Yogales en samenkomst van 18.00 tot 20.00 uur

Zaterdag 23 april:

De kuur thuis vervolgt, ‘s middags is er opnieuw een speciaal afgestemde yogales die de reiniging ondersteunt. Je strekt, beweegt en er is veel aandacht voor een diepe ontspanning. Na de les krijg je verdere begeleiding en is er de mogelijkheid om vragen te stellen en/of je ervaring te delen.
> Yogales en samenkomst van 14.00 tot 16.00 uur

Zondag 24 april:

Je vervolgt thuis de kuur. ’s Middags gaan we de natuur in (omgeving Ede) voor een stiltewandeling om de natuur en de weerspiegeling ervan in jezelf te ervaren. Afsluitend leer je tijdens een lezing hoe je maandagochtend weer andere dingen kunt gaan eten en hoe je dit verantwoord opbouwt zodat je nog lange tijd profijt hebt van je kuur.
> Stiltewandeling en samenkomst van 14:00 tot 17:00 uur

Voor deze kuur geldt:

✔    Voorkennis is niet nodig
✔    Het is aan te raden dat je tijdens de kuur vrij bent van je werk of het heel rustig hebt qua werk en andere bezigheden.
✔    Deze kuur is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen in het eerste jaar na de zwangerschap of vrouwen die borstvoeding geven.
✔    Bij (ernstige) aandoeningen is het raadzaam een arts te raadplegen en ook te checken met Liese of een reiniging aan te raden is.
✔    Tijdens de workshops is het fijn is om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken
✔    Het is handig om pen en papier bij de hand te hebben
✔    Je krijgt een uitgebreide hand-out met extra informatie zodat je thuis ook echt goed aan de slag kunt.

Je start met de Introductielezing op dinsdagavond 19 april

De reinigingskuur doen we samen op vrijdag 22, zaterdag 23, zondag 24 april 2022

Volledige kuur inclusief lezing: €85,-

Heb je ook de lezing bijgewoond?
Dan krijg je de prijs van de lezing als korting op de totaalprijs (je betaalt dan nog €70,- in plaats van €85,-).

»  Tula onbeperkt abonnees ontvangen 10% korting op de reguliere prijs – gebruik KORTING10 bij het afrekenen

Inbegrepen bij de prijs:

✔    2 yogalessen (één op vrijdagavond, en één op zaterdagmiddag)
✔    Een begeleide stiltewandeling op zondagmiddag
✔    Lezing over het ‘opbouwen na de reinigingskuur’
✔    Begeleiding tijdens de kuur via WhatsApp en na de yogalessen

Niet inbegrepen:

✔    Alle ingrediënten voor de kuur zelf

Meer informatie of aanmelden?

Stuur een mailtje naar: ede@tulayogastudios.nl of bel: 06 11349733

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!