Ayurveda | basiscursus

Welkom in deze vijf-weekse Ayurveda cursus!
Ayurveda is de eeuwenoude kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Expert Liese van Dam heeft een speciale cursus ontwikkeld waarin je alle aspecten van Ayurveda kunt leren. Deze cursus bieden we je aan verspreid over vijf weken. Ieder met een andere thema. Op deze manier kun je op een prettige manier Ayurveda integreren in je leven en werken aan meer balans en energie.

De onderwerpen

○  Les 1: Ontdek je Dosha
○  Les 2: Voeding voor een echt voldaan gevoel
○  Les 3: Het ochtendritueel
○  Les 4: Yoga voor jouw type
○  Les 5: De Ayurvedische keukenapotheek

Dit ga je leren in deze cursus

Je gaat leren hoe je door middel van voeding, leefstijl en yogabeoefening meer balans in je leven kunt brengen. Dit helpt je om meer vitaliteit, energie en voldoening in je leven te ervaren.

Ook ga je natuurlijk leren over Vata, Pitta & Kapha en hoe jij deze kunt herkennen in je eigen fysieke lichaam.
Vervolgens ga je leren hoe Vata, Pitta en Kapha tot uitdrukking komen in jouw individuele kenmerken, je spijsvertering, gewoontes en sterke en zwakke kanten.

Volgens de eeuwenoude kennis van de Ayurveda heeft ieder mens de drie dosha’s in zich als basis van het menselijk lichaam en fysiologisch functioneren. Tegelijkertijd is de balans in ieder mens nét iets anders en onderscheid de Ayurveda 7 constitutionele types (mind-body types). Ayurveda geeft richtlijnen voor voeding en leefstijl in het algemeen, deze gelden voor iedereen. Verder houdt iedere constitutie zichzelf in balans door een individueel afgestemde voeding en leefstijl.

Verder krijg je veel praktische informatie in deze cursus die je zelf direct kunt gaan toepassen. Iedere les bestaat uit een lezing met theorie, praktische handreikingen en recepten. In een aantal lessen ga je yoga ervaren vanuit een Ayurvedisch perspectief. De laatste les staat in het teken van milde disbalansen, en leer je hoe je simpele keukenremedies kunt inzetten bij kleine ongemakken. Denk hierbij aan een opgeblazen gevoel, een snijwond, een zere keel, verkoudheid, hooikoorts of een griep.

Details | 5 weekse cursus

Data
24 & 31 maart
7, 14 & 21 april

Tijd
19.30 – 21.30 uur

Prijs
€130 | early bird, tot …
€160 | normaal

De prijs is inclusief een uitgebreide syllabus en ‘Het kleine Ayurveda kookboek’ geschreven door Liese van Dam

Workshops

Voordat we met de 5-weekse cursus beginnen zijn er ook twee losse Ayurveda workshops die je kunt volgen. In deze workshops kun je alvast op een laagdrempelige manier kennis maken met Ayurveda. Reserveren kan op onze evenementen pagina » link

Ayurveda | Basisworkshop

zondag 23 februari van 10.00 tot 12.00 uur

De lente is een tijd van opruimen en schoonmaken, dat geldt voor de natuur en ook ons eigen lichaam. Ayurveda geeft al duizenden jaren adviezen en richtlijnen om ons leven zo gebalanceerd mogelijk te leven. Daarin is het belangrijk om met de seizoenen mee te bewegen en het lichaam in z’n natuurlijk ritme te ondersteunen. In deze workshop leer je hoe je een simpele en effectieve lente reiniging kunt doen voor jezelf » lees meer

Ayurveda | Voeding – een introductie

zondag 22 maart van 14.00 tot 16.00 uur

Goede voeding vormt de basis van een goede gezondheid. Behalve wát we eten, is hoe we ons eten verteren net zo belangrijk. Tijdens deze introductielezing over Ayurveda en voeding leer je de basisprincipes van de Ayurvedische voeding en hoe je jouw voeding zo aan kunt passen zodat het je jezelf echt gaat voeden en je een voldaan gevoel geeft. Je krijgt veel tips en een paar recepten zodat je het geleerde ook gemakkelijk thuis kunt gaan toepassen» lees meer

Over Liese van Dam

Liese: “Mijn eerste kennismaking met yoga was in 1995 toen ik in Londen woonde. Ik was diep onder de indruk van die allereerste les en ben sindsdien niet meer gestopt. Een jaar later, tijdens de Sivananda yogadocentenopleiding in India kwam ik in aanraking met Ayurveda en realiseerde ik me dat de twee een diepe en onlosmakelijke verbinding hebben.

Na vier jaar in de Sivananda ashrams gewoond, geleefd, geleerd en lesgegeven te hebben kwam ik terug in Nederland. Yoga zat in mijn lijf en was een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Waardevolle bouwstenen voor mijn lesgeven én het leven waren gelegd.

Naast het geven van wekelijkse yogalessen studeerde ik verder bij Françoise Freedman van Birthlight tot pre-, postnataal, baby en well woman yogadocent en aan de Academy of Ayurvedic Studies(nu Delight Academyof Ayurveda) tot Ayurveda Practitioner. Als docent ben ik verbonden aan Delight Academy en geef ik les aan tweedejaars studenten van de Ayurveda beroepsopleiding en jaarlijks de tiendaagse ‘Ayurveda Nutrition Course’ voor algemeen geïnteresseerden. Voor The Yoga Therapy Institute geef ik de module Ayurveda en Yogatherapie.

Sinds een paar jaar woon ik in Ede en het voelt nu als de tijd om mijn kennis hier te gaan delen. De nadruk in mijn lesgeven ligt op hoe het geleerde praktisch toepasbaar kan worden gemaakt in jouw dagelijkse leven, want alleen dan kunnen de kennis van Yoga en Ayurveda een voedend en blijvend effect hebben.”

Ancient Wisdom made practical for you!

Lees meer over Liese op haar eigen website » link

Meer informatie of aanmelden?

Stuur een mailtje naar: ede@tulayogastudios.nl of bel: 06 11349733

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!