TULA YOGA EDE

Welkom bij Tula Yogastudios -
Yogalessen, trainingen en workshops

Gratis proefles

Maak een Tula account aan en reserveer je eerste les voor niks.

START TRAJECTEN

Laat je persoonlijk begeleiden wanneer je begint met yoga

”The body benefits from movement, and the mind benefits from stillness”

~ Sakyong Mipham

Blijf op de hoogte

TULA Yoga en Corona

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks interessante updates en artikelen. Meld je aan »

TULA Facebook Community

Weekends of Wisdom

Verbind je met je mede-yogi via de TULA Facebook Community. Yoga challenges, laatste nieuwe en interessante interviews. Meld je hier aan.

Probeer een proefmaand yoga

Join our Yin Yoga teacher training - mindfully created by our lead teacher Hellen van der Harten

Volg lessen naar keuze, maak kennis met de studio en onze docenten.
Volg 5 yogalessen in je eerste maand voor €35,-. Je boekt je Tula proefmaand via de tarievenpagina

Hier vind je Tula Ede

Yogastudio TULA Ede

Grotestraat 94
6711 AN Ede

Vind ons op Google Maps

Contact

Email: ede@tulayogastudios.nl
Telefoon: 06 – 113 497 33

Volg ons op
Facebook & Instagram

 

Over Tula Ede

Kom in contact

Samen zijn in Tula Yoga Ede

Heb je vragen of wil je advies? We helpen je graag!
Misschien wil je weten hoe je het beste kan beginnen met yoga, heb je vragen over de verschillende yogastijlen, of heb je een blessure die je wilt bespreken. Alle vragen zijn welkom, want we willen graag dat je een ontspannen start kan maken in de studio.
Laat je gegevens achter en dan nemen we telefonisch contact met je op. Dit is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.
Contactformulier »

Meest voorkomende yogastijlen

Vinyasa Yoga en Yin Yoga in Tula Ede

Inmiddels vind je negen verschillende yogastijlen in Tula Ede. Echter zijn de twee stijlen die het meest aan bod komen vinyasa en yin yoga. Vinyasa yoga is een dynamische yogastijl waar je zowel sterk als soepel van wordt. Yin yoga is een moderne vorm van yoga waarbij je je lichaam stretcht en momenten van rust, stilte en mindfulness vindt … Lees verder »

Het verhaal van Eva, oprichter

Eva de Hoijer - eigenaresse Tula Yoga Ede

Yoga is iets krachtigs. Het kan zoveel doen in ieders leven, zowel fysiek als mentaal. Ik zeg wel eens: “Het is geen therapie, maar het kan wel therapeutisch werken.” Yoga heeft mij heel erg geholpen om met spanningen om te gaan en om een hele goede conditie te krijgen en te houden. Ook was mijn zenuwstelsel vaak overprikkeld, maar tijdens de lessen leerde ik weer om mijn hele lichaam te voelen en stress te reguleren. Dankzij de beweging van yoga… Lees verder »

Binnenkort in TULA Ede

Yin yoga introductie sessie (gratis)

Yin Yoga docentenopleiding - Tula Ede

Heb je interesse in onze 200-uurs Yin yoga opleiding die in oktober 2022 start?
Kom dan langs bij de gratis introductiesessie voor de opleiding! Op zondag 12 juni: ontmoet je de docent Hellen van der Harten en ontvang je alle informatie over de opleiding.
Meld je snel aan. Lees verder »

Beginnen met Yoga

Beginnen met yoga bij Tula

Ongeveer éénmaal per maand kun je in 2 uur kennismaken met de studio en onze lesstijlen. Tijdens onze ‘Beginnen met yoga’ workshops kun je op een hele toegankelijke manier kijken of yoga iets voor jou is.
Na deze workshop is de stap om groepslessen te gaan volgen heel klein!
Alle data vind je op onze workshop pagina > klik hier

Follow your flow

Yoga retraite - Tula Yoga Ede

Een mini-retraite in Tula.
Op zaterdag 25 juni nemen Tim en Eva je mee op reis in de wereld van yoga, meditatie en ademhaling.
De combinatie van beweging (yoga), adem (pranayama) en bewustzijn (meditatie) maakt dat we uit oude patronen stappen die ons beperken en ruimte creëren voor nieuwe energie.
Lees snel verder verder of meld je aan!  klik hier »

Zaal of studio huren in Ede?

Ben je geïnteresseerd om onze ruimtes te gebruiken voor jouw (yoga)workshop, therapiesessie of presentatie?

Stuur ons een mail en we bespreken graag de mogelijkheden » ede@tulayogastudios.nl

Reserveer via de app

Download de app van Tula Ede.
In deze app vind je het rooster en schrijf je je in voor yogalessen.
Ook kun je via de app gemakkelijk weer een les annuleren.

Over Tula Yoga Ede

Het verhaal van Eva de Hoijer, oprichter Tula Yogastudio Ede

Yoga is iets krachtigs. Het kan zoveel doen in ieders leven, zowel fysiek als mentaal. Ik zeg wel eens: het is geen therapie, maar het kan wel therapeutisch werken. Yoga heeft mij heel erg geholpen om met spanningen om te gaan. Mijn zenuwstelsel was altijd overprikkeld, maar tijdens de lessen leerde ik weer om mezelf te voelen; om mijn hele lichaam te voelen. Dankzij de beweging van yoga kon ik de ontspanning weer vinden. Ook heeft het me mentaal veel gegeven. Ik sta weer op een pure manier in het leven. Er zitten geen filters meer tussen mij en wat ik zie, voel en ervaar. Ik sta meer in contact met mezelf, en kan aanvoelen wat er bij een ander gebeurt.

Yoga is voor mij een reis geweest. Ik begon met een rustige vorm, daarna een meer intense. Ik voelde steeds beter wat bij me past. En ondanks allerlei veranderingen in mijn leven was er altijd een ding dat mijn leven richting gaf: yoga. Dat was er altijd.

Welkom bij Tula yoga Ede - Eva de Hoijer

Waarom Yoga?

Iedereen heeft zijn / haar eigen reden om met yoga te starten; yoga om rust te vinden en bewuster te worden van je lichaam, als vervanging van krachttraining, of om je vitaler te voelen. Yoga biedt al deze mogelijkheden.
We geven je heel graag advies over wat het beste bij jou past.

Verbinding is de drijfveer

Het creëren van verbinding binnen de yogastudio is een grote drijfveer van me. Hierdoor heb ik bewust gekozen voor een vaste locatie waar je iedere dag terecht kan voor lessen, workshops en trainingen. Zo kun je echt op één plek landen. Hier ontstaan ook de mooiste ontmoetingen. Mensen durven hier zichzelf te zijn, want er is geen druk, geen competitie wie de houdingen op de beste manier doet. De lessen zorgen ervoor dat je op een andere manier contact maakt met elkaar dan in het dagelijks leven. Je ademt samen, je beweegt samen, en toch ben je ook individueel bezig. Yoga betekent ook verbinding. Doordat je in een groep op die mat zit, is er een gezamenlijke energie. Deze energie ontstaat zowel in onze lessen met vaste docenten, als voor en na binnenkomst. Je wordt bijvoorbeeld altijd persoonlijk verwelkomd bij aankomst. Achteraf drinken we thee met degenen die dat ook fijn vinden. Zo ontstaat er een sfeer waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn.

De twee meest voorkomende yogastijlen in Tula Ede

Vinyasa yoga bij Tula

Er zijn verschillende soorten yoga. Vinyasa yoga is een moderne, dynamische yogastijl en komt voort uit de traditionele Ashtanga Vinyasa yoga uit India. Vinyasa betekent: op een logische wijze de houdingen achter elkaar verbinden. Soms moeten we eerst bewegen voordat we kunnen ontspannen. Dat is wat we doen tijdens een Vinyasa yogales. Bij deze vorm van yoga zit je namelijk echt in een flow. Je opent en versterkt je lichaam. Of je nu beweegt of een bepaalde houding vasthoudt, je blijft altijd in verbinding met je ademhaling. Dat is de kracht van deze vorm van yoga die zowel actief als creatief is.

Door bewust te bewegen kom je echt in het moment.

Om Vinyasa yoga te beoefenen is herhaling en opbouw belangrijk. Je bent op een intense manier aan het werken met je lichaam dat kracht en conditie vraagt. Zo kun je naar iets toewerken. De les kan bijvoorbeeld in het teken staan van het openen van je schouders, of het thema kan ‘gronding’ zijn. Om in een complexe houding te komen moet je eerst je lichaam opwarmen. De docent zorgt voor deze logica, en zorgt er dus ook voor dat de Vinyasa les goed voelt.

Yin yoga bij Tula

Yin yoga is een hele moderne vorm van yoga. Deze komt niet uit India, zoals Vinyasa yoga, maar werkt met de Chinese geneeskunde. Bij de Chinese geneeskunde wordt er, anders dan in het Westen, veel meer gekeken naar het geheel. Allerlei invloeden worden hierin meegenomen, zoals de seizoenen, je lichaam en je gedachtes. Bij Yin yoga werk je niet met je spieren, maar wordt er gefocust op het bindweefsel van het lichaam. Kort gezegd maakt dit het bindweefsel weer sterk, soepel en gezond.

Bij Yin yoga ga je in een houding en daar blijf je een paar minuten in. Het geeft een moment van rust en stilte. Het is een naar binnen gekeerde practice, en dus een stillere vorm van yoga. Het effect van Yin yoga voel je na de les, en als het goed is ook nog de dagen erna. Je wordt er soepel van en komt weer opnieuw in contact met je eigen lichaam. Veel mensen met een burn-out komen naar de Yin als herstelmoment. Als je een druk leven hebt is dit voor hen een moment om echt tot rust te komen in jezelf.

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!