TULA Yoga Ede

Binnenkort gaan de studio’s weer open
Tot die tijd vind je onze lessen online!

♡ Bekijk het volledige rooster 

Welkom bij TULA Yogastudios -
Yogalessen, trainingen en workshops

Rooster

Bekijk ons lesrooster en reserveer een matje in je favoriete les

STEUN ONZE STUDIO'S

Door mee te doen aan de livestream yogalessen!

”The body benefits from movement, and the mind benefits from stillness”

~ Sakyong Mipham

Blijf op de hoogte

TULA Yogastudios

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks interessante updates en artikelen. Meld je aan »

TULA Facebook Community

Weekends of Wisdom

Verbind je met je mede-yogi via de TULA Facebook Community. Yoga challenges, laatste nieuwe en interessante interviews. Meld je hier aan.

Probeer een proefmaand yoga

Join our Yin Yoga teacher training - mindfully created by our lead teacher Hellen van der Harten

Volg lessen naar keuze, maak kennis met de studio en onze docenten. Volg een maand lang onbeperkt yoga voor €45,- óf probeer 5 lessen in een maand voor €35,- . Je boekt je TULA proefmaand via deze link

Over Tula Ede

Het verhaal van Eva, oprichter

Eva de Hoijer - eigenaresse Tula Yoga Ede

Yoga is iets krachtigs. Het kan zoveel doen in ieders leven, zowel fysiek als mentaal. Ik zeg wel eens: het is geen therapie, maar het kan wel therapeutisch werken. Yoga heeft mij heel erg geholpen om met spanningen om te gaan. Mijn zenuwstelsel was altijd overprikkeld, maar tijdens de lessen leerde ik weer om mezelf te voelen; om mijn hele lichaam te voelen. Dankzij de beweging van yoga… Lees verder »

Verbinding is de drijfveer

Samen zijn in Tula Yoga Ede

Het creëren van verbinding binnen de yoga studio is een grote drijfveer van me. Hierdoor heb ik bewust gekozen voor een vaste locatie. Zo kun je echt op één plek landen. Uit deze veilige omgeving ontstaan ontmoetingen. Mensen durven hier zichzelf te zijn, er is geen druk, en er is ruimte om kwetsbaar te zijn. De lessen zorgen ervoor dat je … Lees verder »

Meest voorkomende yogastijlen

Vinyasa Yoga en Yin Yoga in Tula Ede

Inmiddels vind je negen verschillende yogastijlen in Tula Ede. Echter zijn de twee stijlen die het meest aan bod komen vinyasa en yin yoga. Vinyasa yoga is een moderne, dynamische yogastijl en komt voort uit de traditionele Ashtanga Vinyasa yoga uit India. Yin yoga is daarentegen een hele moderne vorm van yoga. Deze komt niet uit India, maar werkt met de Chinese geneeskunde. Yin geeft meer momenten van rust en stilte… Lees verder »

Binnenkort in TULA Ede

Lente reinigingskuur

Ayurveda cursus Ede

Wil je ook fit en gezond de zomer ingaan? Doe dan mee met onze lente-reinigingskuur die begin april plaatsvindt.
De lente is een tijd van opruimen en schoonmaken, dat geldt voor de natuur én voor ons eigen lichaam.
Deze 3-daagse kuur doe je onder begeleiding van Liese van Dam vanuit huis en ontvangt ondersteunende yogalessen tijdens de kuur. Lees verder »

Beginnen met Yoga

Yin XL Herfst

Voor alle beginnende yogi’s zijn er speciale ‘beginnen met yoga’ workshops. Je leert alvast over de basishoudingen en krijgt een introductie in de verschillende stijlen. Deze workshop is een perfecte opstap naar de groepslessen. Vind de eerstvolgende workshop »

Active Mindfulness

Tula Yoga Ede - namaste
Mindfulness is de ‘Kunst van het leven met aandacht’. 
In deze workshop (op 9 mei of 27 juni) wordt je geïntroduceerd in mindfulness: we beginnen met een korte Slow Flow Vinyasa yogales; daarna gaan we naar buiten! In het bos ontvang je mindfulness oefeningen tijdens een wandeling waardoor je meer bewust wordt van jezelf en je omgeving! Lees verder »

TULA blogberichten

De gezondheidsvoordelen van meditatie & mindfulness

Vaak wordt gedacht dat meditatie een beoefening is die je alleen kan doen door stil te zitten. Dat is hoe we meditatie vaak aanbieden en het heeft z’n eigen voordelen. Maar meditatie kan ook in beweging zijn, zoals yoga of wandelen. Elk moment dat je mindfulness beoefent – met een niet-oordelende blik aanwezig zijn in […]

Drie tips voor motivatie

Hoe kunnen de Yoga Sutra’s je helpen? De yoga sutra’s van Patanjali: meer dan 2000 jaar geleden werd yoga verder ontwikkeld en beïnvloed door Patanjali, wijsgeer en filosoof. Moderne yoga haalt nog steeds inspiratie uit deze geschriften, vertaald naar onze tijd. In deze blog delen we tips om gemotiveerd te blijven voor je yoga practice […]

10 manieren om balans te vinden in je leven

Wist je dat TULA ‘balans’ betekent in het Hindi? Er wordt ons vaak verteld dat het belangrijk is om balans in ons leven te vinden. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat is balans? Balans kan worden gedefinieerd als “een toestand waarin alles aan alle kanten even zwaar is”. Maar wat betekent balans voor jou?  Neem nou […]

Hier vind je TULA Ede

Yogastudio TULA Ede

Grotestraat 94
6711 AN Ede

Vind ons op Google Maps

Contact

Email: ede@tulayogastudios.nl
Telefoon: 06 – 113 497 33

Facebook: tula-ede
Instagram: tula.ede

 

 

Zaal of studio huren in Ede?

Ben je geïnteresseerd om onze ruimtes te gebruiken voor jouw (yoga)workshop, therapiesessie of presentatie?

Stuur ons een mail en we bespreken graag de mogelijkheden » mail

Reserveer via de app

Download de MindBody app en zoek TULA Ede. In deze app vind je het rooster en schrijf je je in voor yogalessen. Ook kun je via de app gemakkelijk weer een les annuleren.

#FINDYOURBALANCE

Over Tula Yoga Ede

Het verhaal van Eva de Hoijer, oprichter Tula Yogastudio Ede

Yoga is iets krachtigs. Het kan zoveel doen in ieders leven, zowel fysiek als mentaal. Ik zeg wel eens: het is geen therapie, maar het kan wel therapeutisch werken. Yoga heeft mij heel erg geholpen om met spanningen om te gaan. Mijn zenuwstelsel was altijd overprikkeld, maar tijdens de lessen leerde ik weer om mezelf te voelen; om mijn hele lichaam te voelen. Dankzij de beweging van yoga kon ik de ontspanning weer vinden. Ook heeft het me mentaal veel gegeven. Ik sta weer op een pure manier in het leven. Er zitten geen filters meer tussen mij en wat ik zie, voel en ervaar. Ik sta meer in contact met mezelf, en kan aanvoelen wat er bij een ander gebeurt.

Yoga is voor mij een reis geweest. Ik begon met een rustige vorm, daarna een meer intense. Ik voelde steeds beter wat bij me past. En ondanks allerlei veranderingen in mijn leven, zoals een verhuizing en het wisselen van banen, was er altijd een ding dat mijn leven richting gaf: yoga. Dat was er altijd.

Eva de Hoijer - TULA yoga Ede

Verbinding is de drijfveer

Het creëren van verbinding binnen de yoga studio is een grote drijfveer van me. Hierdoor heb ik bewust gekozen voor een vaste locatie. Zo kun je echt op één plek landen. Uit deze veilige omgeving ontstaan ontmoetingen. Mensen durven hier zichzelf te zijn, er is geen druk, en er is ruimte om kwetsbaar te zijn. De lessen zorgen ervoor dat je op een andere manier contact maakt met elkaar dan in het dagelijks leven. Je ademt samen, je beweegt samen, en toch ben je ook individueel. Yoga betekent ook verbinding. Doordat je in een groep op die mat zit, is er een gezamenlijke energie. Deze energie ontstaat zowel in onze lessen met vaste docenten, als voor en na binnenkomst. Je wordt bijvoorbeeld altijd persoonlijk verwelkomd bij aankomst. Achteraf drinken we thee met degenen die dat ook fijn vinden. Zo ontstaat er een sfeer waarin iedereen helemaal zichzelf kan zijn.

De twee meest voorkomende yogastijlen in Tula Ede

Vinyasa yoga bij Tula

Er zijn verschillende soorten yoga. Vinyasa yoga is een moderne, dynamische yogastijl en komt voort uit de traditionele Ashtanga Vinyasa yoga uit India. Vinyasa betekent: op een logische wijze de houdingen achter elkaar verbinden. Soms moeten we eerst bewegen voordat we kunnen ontspannen. Dat is wat we doen tijdens een Vinyasa yogales. Bij deze vorm van yoga zit je namelijk echt in een flow. Je opent en versterkt je lichaam. Of je nu beweegt of een bepaalde houding vasthoudt, je blijft altijd in verbinding met je ademhaling. Dat is de kracht van deze vorm van yoga die zowel actief als creatief is.

Door bewust te bewegen kom je echt in het moment.

Om Vinyasa yoga te beoefenen is herhaling en opbouw belangrijk. Je bent op een intense manier aan het werken met je lichaam dat kracht en conditie vraagt. Zo kun je naar iets toewerken. De les kan bijvoorbeeld in het teken staan van het openen van je schouders, of het thema kan ‘gronding’ zijn. Om in een complexe houding te komen moet je eerst je lichaam opwarmen. De docent zorgt voor deze logica, en zorgt er dus ook voor dat de Vinyasa les goed voelt.

Yin yoga bij Tula

Yin yoga is een hele moderne vorm van yoga. Deze komt niet uit India, zoals Vinyasa yoga, maar werkt met de Chinese geneeskunde. Bij de Chinese geneeskunde wordt er, anders dan in het Westen, veel meer gekeken naar het geheel. Allerlei invloeden worden hierin meegenomen, zoals de seizoenen, je lichaam en je gedachtes. Bij Yin yoga werk je niet met je spieren, maar wordt er gefocust op het bindweefsel van het lichaam. Kort gezegd maakt dit het bindweefsel weer sterk, soepel en gezond.

Bij Yin yoga ga je in een houding en daar blijf je een paar minuten in. Het geeft een moment van rust en stilte. Het is een naar binnen gekeerde practice, en dus een stillere vorm van yoga. Het effect van Yin yoga voel je na de les, en als het goed is ook nog de dagen erna. Je wordt er soepel van en komt weer opnieuw in contact met je eigen lichaam. Veel mensen met een burn-out komen naar de Yin als herstelmoment. Als je een druk leven hebt is dit voor hen een moment om echt tot rust te komen in jezelf.

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!