Ontmoet Yvonne – Docent bij Tula Ede

Wanneer je een leuke les of workshop op het rooster ziet kun je vaak aan de stijl of beschrijving zien wat je mag verwachten. Echter weet je dan vaak nog niet zoveel over de docent die het geeft. Daarom stellen we je graag voor aan één van onze lieve docenten van Tula Ede, Yvonne.
Yvonne geeft al geruime tijd les in Ede en heeft meerdere workshops en cursussen ontwikkeld om haar ervaring door te kunnen geven. We hebben haar gevraagd een stukje over zichzelf te schrijven en je te introduceren in haar specialisme.

“Hoi! Ik ben Yvonne en ik kom oorspronkelijk uit Dalfsen, een klein dorpje vlakbij Zwolle. Via een omweg ben ik in Ede terechtkomen omdat mijn man hier is geboren en nooit meer weg wil. Tijdens mijn studententijd in Nijmegen ben ik begonnen met yoga: ik ben altijd sportief geweest en destijds was ik bezig om te trainen voor triatlons. Hardlopen, wielrennen en zwemmen is heel leuk en heel gezond, maar het zorgt vaak voor spierpijn. Om minder spierpijn te hebben begon ik elke ochtend met een bekende serie uit yoga: de zonnegroeten. Toen ik merkte dat dat veel verlichting gaf na de trainingen, ging ik mijn zonnegroeten uitbreiden met andere houdingen. Al snel oefende ik niet alleen meer in de ochtend, maar ook ná elke training. Vanaf dat moment zijn yogasessies nooit meer uit mijn routine verdwenen. Na mijn verhuizing naar Ede merkte ik dat ik meer wilde leren en ben ik mijn eerste yoga docentenopleiding gaan volgen. Deze heb ik in 2016 afgerond en sindsdien geef ik ook les.

Verder werk ik in de jeugdzorg, waar ik bijna net zo gepassioneerd over kan praten als over yoga. Ik doe nog steeds fanatiek aan hardlopen, ga graag een rondje mountainbiken in het bos, of kruip onder een warm dekentje met een goed boek of een leuke Netflix-serie en een hele grote kop thee.

Wat yoga me brengt

Yogadocent zijn geeft mij de kans om mijn passie voor yoga te delen. Het leukste aan het geven van yogalessen is dat de kracht van yoga altijd te zien is: in de blije, rustige of juist verwarde gezichten aan het einde van de les en aan de gezelligheid en acceptatie die ontstaat tussen mensen onderling. Maar ook om de vooruitgang mee te mogen maken van iedereen die lessen volgt.

De kracht van Mindfulness

Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Mindfulness. Het is een vast onderdeel van mijn dagelijks leven geworden en ondertussen heb ik meerdere trainingen gevolgd. Mindfulness is al een groot onderdeel van yoga, alleen is mindfulness nu ook de diepere laag die ik achter een yogales probeer te vergroten. Mindfulness kun je toepassen in elk aspect van je dagelijks leven, en dat maakt het ontzettend toegankelijk en waardevol.

Active Mindfulness

In de workshops en cursus die ik heb ontwikkeld, waaronder Active Mindfulness, leer je heel veel over Mindfulness en ga ik je laten zien dat je daar niet stil voor hoeft te zitten. Zoals je misschien verwacht na dit verhaal ben ik graag actief, en ik denk dat de workshops en de cursus een prachtige manier is voor heel veel mensen om “de kunst van de aandacht” te leren en te gebruiken op een leuke, toegankelijke en praktische manier.’

Je leest wanneer mijn eerstvolgende workshop en cursus is bij Tula Ede op de volgende pagina » kijk hier

 

Tot snel!

Yvonne

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!