Viki in Kek Mama

Heb je het laatste magazine van Kek Mama al gezien? Viki, oprichtster van Tula staat erin met een interview hoe yoga haar helpt bij het moederschap.

Viki in Kek Mama

 

‘Soms lijken m’n gedachten en ongeordende boekenkast. Een uurtje op de mat helpt met alles weer rangschikken.
Viki Stelma-Boviatsis

Viki Stelma (34) heeft een jongenstweeling, Senne en Levi (4), en is getrouwd met Ruben (36)

“Ik was achttien en werd door een oud-klasgenoot meegenomen naar yoga omdat ze me had horen klagen over pijn in mijn rug. Yoga zou me goed doen, dacht ze. Maar toen ik tijdens die les op een mat lag en die mensen om me heen begonnen te zingen – chanten – dacht ik: wat doe ik hier?

Kek Mama en Viki yoga

Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en ben ik altijd yoga blijven beoefenen. Ik ontdekte steeds meer dat yoga niet alleen maar gaat over alle fysieke houdingen, maar dat ik er vooral geestelijk veel uithaalde.

Ik zie het zo: mijn hoofd is vaak als een ongeordende boekenkast. Na een paar uur op de mat voelt het alsof al mijn boeken weer gerangschikt zijn.

Uiteindelijk sprak yoga me zo aan dat ik een teacher opleiding volgde. Ik deed er ook nog een studie fysiotherapie bij, omdat de mogelijkheden van ons lichaam me steeds meer interesseerden. Zoveel, dat ik niks meer heb gedaan met mijn studie hogere hotelschool, maar met mijn inmiddels man onze eerste yogastudio opende. Elke ochtend sta ik vroeg op en doe ik een yogasessie van dik een uur. Meestel ben ik al klaar als mijn zoontjes wakker worden. Maar als ze me bezig zien, willen ze graag meedoen. Ik heb kaarten met allerlei kinderyoga-oefeningen, dan doen ze een flamingo, kat of tijger. Ze vinden het geweldig.

De yoga heb ik zelf de afgelopen tijd ook flink nodig gehad om rustig te blijven. Vanwege corona moesten onze studio’s dicht, daardoor kwamen onze studio’s op scherp te staan. We besloten te verhuizen naar een betaalbaarder huis. Dat was nogal wat, want onze zoontjes stonden net op het punt om naar school te gaan in onze oude woonplaats. Binnen een paar weken stond ik de verhuisdozen in te pakken. Eerder had ik daar misschien stress van gekregen, maar nu kon ik rustig blijven en denken: het komt allemaal wel goed. En zo voelt dat nu ook. We wonen in een prachtige groene omgeving waar ik mijn kinderen veel liever zie opgroeien dan in een drukke stad.

En wat de yoga betreft: we hebben inmiddels een geweldig online yoga platform gelanceerd, waar we ook met veel enthousiasme aan werken tijdens: Tula Yoga Online. En we hopen natuurlijk dat de studio’s binnenkort weer opengaan.”

Tekst in Kek Mama: Merel Brons
Fotografie: Nine IJf

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!