Wat je moet weten voor je eerste yogales

Als je nog nooit yoga hebt gedaan, kan het best zijn dat je een flinke drempel over moet. Iedereen heeft zijn/haar eigen reden om te beginnen met yoga en daarom helpen we je graag persoonlijk opstarten.

Lees hieronder alvast wat je kunt verwachten van yoga én waar je je geen zorgen over hoeft te maken als je voor het eerst een les gaat volgen.

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn er bij Tula drie manieren om te beginnen met yoga:
1.  Zelfstandig met groepslessen starten – kies de lessen die je het meest aanspreken en begin direct.
2. Volg een Beginnen met Yoga workshop – dit is een twee uur durende workshop waarin je alle basiskennis krijgt om goed voorbereid te zijn op de groepslessen. lees meer »
3. Kies een Beginnen met Yoga traject – je wordt persoonlijke begeleid door één van onze docenten, zodat je precies weet welke lessen en stijlen bij je passen. lees meer »

 

 

Beginnen met Yoga bij Tula Yogastudios

Geen ‘zweverige’ toestanden

We kennen allemaal de clichés van veel wierook en geitenwollensokken, maar dat is niet wat je bij Tula zult tegenkomen.
De studio’s zijn modern en licht ingericht en de docenten zijn nuchtere, professionele mensen die heel goed snappen hoe onwennig yoga kan zijn. We zijn down-to-earth en benaderbaar en vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn/haar gemak voelt in de studio.

In de studio’s vind je een open en persoonlijke sfeer en we staan altijd voor je klaar als je vragen hebt. We zijn vooral benieuwd naar jou en helpen je graag op weg met je eerste yoga ervaring. Je achtergrond, yoga ervaring of lichaamsbouw maakt daarin niks uit. Voor iedereen zijn er geschikte lessen.

Superstijve spieren? Geen probleem!

Je hoeft niet met je vingers de grond te raken of superlenig te zijn om mee te kunnen doen. Vergeet al die fancy poses die je vaak op social media ziet. Bij ons leer je wat yoga voor jouw lijf kan doen en waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Lenig worden is vaak niet het doel van het beoefenen van yoga. Lekkerder in je vel zitten en een soepeler lichaam krijgen is al voldoende. Om het effect van yoga te ervaren hoef je geen onmogelijke houdingen te kunnen.

yoga voor soepele spieren - Tula Yoga

Blessures of andere klachten?

Als je wil beginnen met yoga is dat vaak omdat je behoefte hebt aan ‘iets anders’. Een aanvulling op de sport die je doet, omgaan met een blessure of klachten, of omdat je op zoek bent naar meer ontspanning en rust in je leven.

Juist dan is een introductieworkshop of beginnerstraject ideaal. Je leert welke vormen van yoga er zijn en je leert op een veilige manier bewegen binnen jouw grenzen. Ontdek wat yoga voor jou kan doen en hoe je op een laagdrempelige en ontspannen manier kunt werken aan je gezondheid.

Start je meteen met groepslessen? Vertel de docent dan altijd als je blessures of andere klachten hebt zodat zij hierop kan inspelen. Voor alle yogahoudingen zijn aanpassingen of alternatieven mogelijk, dus je kunt altijd volledig meedoen. Voor de docent is het heel fijn om vooraf te weten hoe ze iemand het beste kunnen helpen.

Reacties van yogi’s die je voor zijn gegaan

Erna
Door yoga voel ik me fitter, gezonder en rustiger.

Irene
Ik ben door yoga meer in balans en het is fijn om te merken dat mijn lijf dit allemaal kan (sinds burn-out had ik dat vertrouwen niet meer)”

Mevr. Lammers
Het is voor mij de deur naar huis, het brengt me rust en beweging. Uit mijn hoofd en in mijn lijf.
Het heeft een voelbaar effect op eigenlijk alles in mijn leven.

M. Kok
“Ik was nieuwsgierig naar yoga en op zoek naar een oplossing voor rugklachten.
Nu ik het een tijdje doe heeft het me (mede) van mijn rugklachten afgeholpen.

Petra
Ik vind het heerlijk om na een werkdag op de mat te staan.
Het hoofd leeg te maken, de vastgehouden spanning uit het lijf te laten en tegelijk ook te werken aan mijn shape.

Vragen?

Heb je vragen over het beginnen met yoga, of over de verschillende stijlen? Dan mag je ons altijd een mailtje sturen, of een berichtje sturen in de reacties onder dit artikel. Mailen mag naar hell0@tulayogastudios.nl en we zien je vragen graag tegemoet.

xTula

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!