TULA Franchise – onze route

Tula yogastudio’s was onze droom die werkelijkheid werd. Inmiddels is het uitgegroeid tot meerdere locaties en helpen we andere yoga ondernemers met het verwezenlijken van hun dromen. We zijn hier enorm enthousiast over en best een beetje trots. Maar hoe is dit zover gekomen? Hoe zijn we van het idee voor een studio naar een yoga franchise formule gegaan? In deze blog neem ik je mee op onze route.

Yoga Franchise Nederland - TULA

Fit kids

Het begon ver voordat we de eerste TULA studio openden. Ruben werkte als hotelmanager in Amsterdam en Viki was in opleiding tot fysiotherapeut. Yoga was al ruim tien jaar een passie voor Viki en ze kreeg de kans dit te gebruiken in haar opleiding. Tijdens een stage kreeg ze de verantwoordelijkheid voor een groep kinderen, de fit-kids. Deze naam was bedacht als doel voor de kinderen, want het was zeker niet de situatie waar ze toen in zaten. Het waren kinderen met zwaar overgewicht. Het overgewicht zorgde bij deze kinderen niet alleen voor fysieke problemen, maar ook voor mentale uitdagingen. Ze werden gepest, hadden geen vriendjes of kampten met een negatief zelfbeeld.

Viki had iedere week een uurtje om ze te laten bewegen en integreerde naast de sportactiviteiten altijd een klein beetje yoga. Dit stukje yoga zorgde voor ontspanning en minder stress bij de kids, maar het liet ze ook hun krachten inzien en daarmee veranderde hun negatieve zelfbeeld. Helaas was de stage te kort om de effecten van yoga op lange termijn te monitoren. Wel leken de kinderen een stukje gelukkiger aan het eind van Viki haar stage en ze vonden het allemaal erg jammer dat ze weg ging.

Deze ervaring was een van de drijfveren om TULA te starten, omdat we zagen dat het effect wat Viki bij de kinderen teweeg bracht ook verkregen werd in de lessen die ze aan volwassenen gaf. Wij geloven dat yoga helpt de beste versie van jezelf te worden, wat resulteert in meer geluk. Als we zoveel mogelijk mensen (incl. kinderen) kunnen laten ervaren wat yoga voor je doet, dan zouden we heel veel mensen gelukkiger kunnen maken.

TULA Westerpark

Yoga franchise - Tula Yoga AmsterdamToen we een paar maanden na Viki haar stage het pand in de Spaarndammerbuurt ontdekten was de keuze om daar een studio te starten snel gemaakt. We openden in februari 2015 de deuren van TULA Westerpark. Na een jaar liep deze studio al behoorlijk goed en leek de hele buurt aan yoga te doen. Er waren redelijk veel lessen die altijd vol zaten en daarom begonnen we te denken aan een tweede studio. Met een tweede studio zouden we de bezoekers kunnen spreiden en nog meer yoga kunnen delen.

TULA Bos en Lommer

Twee en een half jaar na de opening van TULA Westerpark vonden we de locatie voor TULA Bos en Lommer. We waren opslag verliefd! Deze vestiging is een stuk groter, maar in dezelfde stijl en met dezelfde aandacht voor de yogi’s.
Yogaopleiding in Amsterdam | Yoga franchise
Net als in TULA Westerpark ontmoetten we veel leuke mensen en zijn we nog steeds iedere dag blij dat zoveel mensen yoga ontdekken. We zijn nog nooit iemand tegengekomen die zich slechter is gaan voelen door yoga, dus het blijft een enorm leuke en energie gevende onderneming.

Toen TULA Bos en Lommer een jaar bestond begonnen we alweer te denken aan uitbreiden, dat is helaas een beetje het aard van het beestje – we kunnen allebei niet zo goed stilzitten. Over dit uitbreiden hebben we lang nagedacht, maar vonden dat we dit niet zelf konden doen. De persoonlijke aandacht voor onze yogi’s, docenten en hosts vinden we erg belangrijk en daar krijgen wij onze energie van. Met twee studio’s is dit al een hele opgave, dus zelf een derde studio openen ging niet..

Franchisen

Maar wat wel kon was franchisen. Er zijn in Nederland weinig yoga franchise studio’s, maar wij vinden het een geweldige manier om yoga te verspreiden. Dingen die we met het franchisemodel kunnen doen en wat we nooit alleen hadden gekund is het volgende:

  • Persoonlijke aandacht blijven geven aan de huidige studio’s en alle mensen (yogi’s, docenten, hosts)
  • Veel meer mensen bereiken met yoga
  • Andere ondernemers helpen een yogastudio op te zetten en hun droom te verwezenlijken
  • Onze ervaringen delen, zodat nieuwe yoga ondernemers niet dezelfde fouten maken als wij

Voordat we konden franchisen hebben we heel goed over TULA nagedacht, waar we voor staan en hoe we bezoekers, docenten en hosts benaderen. Samen met alle praktische zaken is dit de fundering geworden voor de ‘TULA Yoga franchise formule’. Hiermee helpen we potentiële yogastudio eigenaren bij het opbouwen van een eigen studio.

In 2018 kwam Eva de Hoijer op ons pad. Eva wilde in Ede een TULA starten en gelukkig hadden we een enorm goede klik met haar. We delen dezelfde visie en ideeën over yoga, wat de basis vormt van een goede samenwerking. We zijn daarom met haar het ‘franchise traject’ in gegaan. Dit is een enorm leerzame periode geweest en we vinden het fantastisch dat Eva in 2019 de eerste TULA Yoga Franchise heeft geopend in Ede.

De droom

Waar we van dromen is dat in heel Nederland mensen naar een TULA yogastudio kunnen gaan en op een toegankelijke en laagdrempelige manier hele fijne yogalessen kunnen beoefenen. We zijn er van overtuigt dat als wij onze yogi’s meer geluk kunnen brengen dat zij dit doorgeven aan hun directe omgeving. Op deze manier wordt geluk als een olievlek verspreid.

We hebben een speciale webpage gemaakt waar je alle informatie over TULA Yoga Franchise kunt vinden. Naast informatie over franchise vind je er ook onze blog over het starten van een yogastudio. Hier delen we onze kennis en ervaring die we hebben verkregen bij het opzetten van onze studio’s.

 

~ Ruben

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
  • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
  • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
  • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
  • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
  • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
  • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!