Aerial Therapy Training

Ontdek de helende mogelijkheden van Aerial Therapy

START September 2023

Voor iedereen die meer wil weten over wat een Aerial doek kan doen op het gebied van de hersenen, het hart, de zintuiglijke & emotionele ervaringen. Leer welke systemen geactiveerd worden en wat het effect van de doek is bij het verlagen van de stresshormonen en al het andere dat grote positieve effecten heeft op een gezond en evenwichtig leven.

Of je nu een zorgverlener, yogadocent, psycholoog, fysiotherapeut of gewoon een heel nieuwsgierig persoon bent, deze opleiding staat open voor iedereen met interesse en bereidheid om te leren door ervaring.

OVER DE AERIAL THERAPIE OPLEIDING

Misschien ben je al bekent met Aerial Yoga en heb je ervaren dat de grote doeken een compleet nieuwe dimensie geven aan yoga. Zwaartekracht speelt opeens een grote rol en het doek geeft een gevoel van geborgenheid of juist uitdaging.

Dit gevoel hebben we vertaald naar een methode van bewegingstherapie. In Aerial therapy werkt het doek als een partner, een spiegel die veel informatie uit het lichaam reflecteert. Trauma’s en spanning die we niet onder woorden weten te brengen komen aan het licht zodra we het doek goed weten te gebruiken.

Door de unieke ervaring, sensaties, gevoel van veiligheid, uitdaging en steun, heeft het gebruik van de doeken de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan het herstelproces bij diverse uiteenlopende klachten. We zien geweldige resultaten bij de verschillende leeftijdsgroepen. Bijvoorbeeld: Voor kinderen is de doek een doeltreffende en speelse manier om te ontspannen en zichzelf te uiten en voor ouderen is het een fijne manier om spanning los te laten en energie te herwinnen. Het doek kan helpen om blokkades in het lichaam op te heffen en zorgt voor een volledige ontspanning door gebruik te maken van de zwaartekracht.

In deze training leer je hoe het doek precies werkt en waar je het op een veilige manier voor kunt inzetten. Je gaat op onderzoek hoe je jouw cliënten het beste kunt begeleiden met de doek en je krijgt handvaten die een bijdrage leveren aan de sessies die jij aanbiedt.

Deze opleiding is ontstaan door het combineren van de jarenlange ervaring als Aerial yogadocent en het begeleiden van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Inmiddels wordt de opleiding ingezet in een breed scala aan therapie en coaching sessies. Daarover lees je hieronder meer.

Het is een verrassende manier van bewegingstherapie een geeft vaak al na enkele sessie resultaat.

Dit leer je in de opleiding

 • Het praktische gebruik van de Aerial doek.
 • Hoe je het Aerial doek inzet bij therapeutische sessies.
 • Welke processen je op gang kunt brengen en wat de voordelen hiervan zijn.
 • Hoe je via het doek antwoorden van het lichaam kunt ‘lezen.’
 • Hart coherent handelen met hoofd-, hart- en buikbrein.
 • Fysiologie: Neuroplasticiteit; nieuwe verbindingen maken en wat er in de hersenen gebeurt tijdens een sessie.
 • De invloed van het gebruik van het doek op het zenuwstelsel, zintuigen, en perceptieverandering.
 • Gezondheidsmanagement en de Invloed van stress
 • Gebruik van triggerpoints, neuro lymfatische punten
Basisopleiding tot Aerial Yogadocent
Aerial Therapie - Tula Yoga Amsterdam

Voor wie is de opleiding?

De training is hoofdzakelijk ontwikkeld voor coaches en therapeuten die onderstaande thema’s behandelen. Daarnaast is het een bijscholing voor Aerial Yoga docenten, die zich verder willen specialiseren.

 • Stress release / burn-out klachten
 • Trauma release
 • Sensorische informatieverwerking
 • Hechtingsproblematiek
 • Rouwverwerking
 • Revalidatie o.a. NAH (niet aangeboren hersenletsel)
 • Fibromyalgie
 • Autisme, ADHD
 • Depressiviteit
 • Mensen met een visuele beperking

Jouw reden om mee te doen

Aerial therapie is een vrij nieuwe vorm van bewegingstherapie, maar het geeft geweldige resultaten. Als coach of therapeut wil je niks liever dan je cliënten helpen in hun situatie. Het gebruik van een Aerial doek kan hierin op een speelse en verrassende manier ondersteunen. Lees hieronder wat anderen van de opleiding vonden.

Aerial Therapie - Tula Yoga

Reviews Aerial Therapy Opleiding

Mariska van Beek (psycholoog): Door zelf een burn-out te ervaren, kwam ik er pas achter dat we teveel kijken naar denkprocessen, emoties en alles wat er zich in het hoofd afspeelt bij mensen. Terwijl het zo belangrijk is om op een positieve manier het lichaam in het therapie-proces te betrekken. Ik ken niks anders wat meer gebieden in de hersenen raakt/ stimuleert dan het aerial doek. Door de unieke ervaring, sensatie, gevoel van veiligheid, uitdaging en steun, heeft het de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan het herstelproces bij diverse uiteenlopende klachten, die van oudsher voornamelijk als ‘mentaal’ werden beschouwd.

Suzanne Snippenberg – Kinderfysio coach – Sensorische Prikkelverwerking: De Aerial Doeken gebruik ik elke dag bij mij in de praktijk Just See Me. Elke keer is het weer zo mooi wat er in- en door gebruik van de doeken gebeurt. Ik zou wel 100 voorbeelden kunnen noemen hoe ik ze inzet en waarom het zo geweldig is om ze in te zetten in de therapie voor sensorische informatieverwerking, emotieregulatie, executieve functies en nog zoveel meer. Maar het allerbelangrijkste is: veiligheid. Ik zie veel kinderen die zich onveilig voelen, door trauma of door andere dingen. Vaak spelen er ook vertrouwensissues. Het is dan heel waardevol om het doek in te zetten. Deze draagt het kind helemaal en geeft een veilig plekje om je erin terug te trekken. Ik moet daarbij altijd aan een meisje denken die 10 jaar oud was. Ze had het zwaar; voelde zich nergens veilig en durfde niets of niemand te vertrouwen. Ze vond het lastig dingen te ondernemen en vond veel eng. Eerst lag ze op haar rug in de doek, rustig heen en weer schommelend. Daarna draait ze zich om, ze ligt op haar buik, armen uit de doek en ze zet zichzelf af met haar handen. Ze gaat steeds harder en bij elke keer dat ze afzet zie ik de lach groter worden. Ik vraag haar wat er gebeurt. Ze zegt: Suus, dit is zo’n fijn gevoel!! Ik voel me zo vrij! Ik vraag haar of ze dat vaker heeft. “Nog nooit zegt ze of het is heel lang geleden”. En dat alles “alleen” maar met een doek. Gaaf toch?

Moeder M. – Geadopteerde zoon: Alle trajecten bij adoptienazorg, andere hulpverlening gericht op bevorderen van hechting of lichamelijk gerichte trajecten ten spijt; alle aanraking bleef een bron van onrust. Vanaf het moment dat ik samen met onze zoon ging spelen in het doek, veranderde er iets. Hij gaf zich in het doek wel over en kon nu zelfs uren heerlijk rustig bij me liggen. Ook vond hij het heel fijn om liggend in het doek vanaf buiten gemasseerd te worden door mij. Zowel trucjes en kunstjes in het doek, begeleid en veilig vastgehouden door zijn mama, als het samen ontspannen leverden waardevolle momenten van liefdevol contact op. Ineens namen de nachtmerries af, bleef onze zoon ontspannen bij fysiek contact en kwamen er knuffels vol overgave. Aerial Yoga heeft de band tussen ons en onze zoon sterker gemaakt en de ideale voorwaarden gecreëerd om een veilige hechting te bevorderen.

Beschikbaarheid

Zoals je hierboven kunt lezen houden we de groepen klein om zo de persoonlijke aandacht aan te bieden die nodig is voor een kwalitatief hoge training. Tula Bos en Lommer heeft 16 Aerial hangmatten, waardoor dit het maximale aantal deelnemers is.

Training Data

Data: 29 sep, 6, 13, 20 oktober 2023
Tijd: 10.00 – 17.00uur inclusief één uur lunchpauze (de lunch is niet inclusief en wordt niet verzorgd)
Locatie: Tula Bos en Lommer (Bos en Lommerplein 175, Amsterdam)

Studiebelasting

De studiebelasting voor de training Aerial Therapy training bedraagt 24 contacturen plus 26 uur zelfstudie. In totaal is het een 50-uurs training.

Zelfstudie bestaat uit:

 • Werkboek en extra materialen lezen en leren
 • Examen voorbereidingen
 • Oefenen in coachen

Investering

Reguliere prijs: €1.000 inclusief cursusmateriaal.

Docenten

Basisopleiding tot Aerial Yogadocent - Janneke

Janneke van Amelsfoort

Janneke is de grondlegger van Aerial Yoga in Nederland en verzorgd al meer dan 10 jaar Aerial yogalessen en -trainingen.
Als oprichter van Aerial Yoga Nederland is ze dé persoon op het gebied van Aerial Yoga. We zijn daarom enorm blij dat ze nu samenwerkt met Tula Yogastudio’s om haar trainingen te verzorgen.

Janneke heeft haar achtergrond als luchtacrobaat gecombineerd met haar ervaring als yogadocent en heeft het grootste deel van de Aerial yogadocenten in Nederland opgeleid. Haar passie is om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om ook te ervaren dat je van Aerial Yoga een gelukkiger, gezonder en sterker persoon wordt. Dit doet ze met een onuitputtelijke energie en vrolijkheid. Maar naast dat Janneke een hele leuke trainer is is ze sterk gefocust op de veiligheid in de les dat betrekking heeft op zowel de doek als de impact op de deelnemers.

Bregje Snel

Bregje is een bron van levensenergie, bewegingstherapeut en een expert op het gebied van chronische aandoeningen. Ze heeft zich gespecialiseerd op het gebied van bewegen voor ouderen en medische fitness.

Na persoonlijke ervaringen en tegenslagen kwam ze in contact met Aerial Yoga en heeft zelf ervaren wat de impact van de doeken kan zijn. ‘De doek is voor mij een life-saver geweest en heeft met geholpen te herstellen op zowel lichamelijk en mentaal vlak.’  Ze besloot de Aerial Yoga basisopleiding van Janneke te volgen en daarna volgde al snel het idee om samen een vervolgopleiding te ontwikkelen.

Bregje heeft nu als missie om haar ervaringen met de wereld te delen: ‘Iedereen zou moeten weten wat de doeken kunnen doen voor je zelfvertrouwen, voor je balans en als bron van energie. Het doet zóveel.’

Therapie opleiding tot Aerial Yogadocent - Bregje
Yoga Opleiding met het STAP budget - Tula yoga Amsterdam
Do you want massive traffic?
Dignissim enim porta aliquam nisi pellentesque. Pulvinar rhoncus magnis turpis sit odio pid pulvinar mattis integer aliquam!
 • Goblinus globalus fantumo tubus dia montes
 • Scelerisque cursus dignissim lopatico vutario
 • Montes vutario lacus quis preambul den lacus
 • Leftomato denitro oculus softam lorum quis
 • Spiratio dodenus christmas gulleria tix digit
 • Dualo fitemus lacus quis preambul pat turtulis
* we never share your e-mail with third parties.
KEEP ME POSTED!
Please send me more information about the TULA Yoga Teacher Trainings!